Slo ned demonstrasjon i Irans hovedstad

Iranske sikkerhetsstyrker brøt opp stor demonstrasjon i Teheran tirsdag ved hjelp av tåregass.

Mir Hossein Mousavi og Mehdi Karroubi

Familiene til Mehdi Karroubi og Mir Hossein Mousavi hevder at opposisjonslederne er fengslet.

Foto: BEHROUZ MEHRI / Afp

Opposisjonen hadde på forhånd varslet en større, planlagt demonstrasjon i Teheran tirsdag ettermiddag.

Bakgrunnen er påstandene om at iranske myndigheter har fengslet opposisjonslederne Mir Hossein Mousavi og Mehdi Karroubi.

- Batonger og elektrosjokk

Store sikkerhetsstyrker, både sivilie og uniformerte, var tidlig ute i gatene for å være forberedt på de tusenvis av demonstrantene som tok til gatene i den iranske hovedstaden. Myndighetene i landet ønsker ikke en gjentakelse av de kraftige opptøyene i landet i forbindelse med presidentvalget i 2009.

Folk ble på forhånd advart mot å delta i ulovlige folkeansamlinger.

Det har i kveld blitt meldt om sammenstøt mellom sivile og sikkerhetsstyrker. Det skal ha blitt avfyrt tåregass mot demonstrantene, melder flere kilder. Nettstedet Kaleme melder at opprørspolitiet har tatt i bruk batonger og elektrosjokk.

Avviser beskyldninger

Tidligere tirsdag gikk det iranske utenriksdepartementet hardt ut mot vestlige myndigheter og hevdet at de «utnytter situasjonen for å stille Iran i et dårlig lys».

– Opplysningene i enkelte fiendtlige medier om at Mousavi og Karroubi er overført til Heshmatiyeh-fengselet, er uriktige, sier sjefanklager Gholam Hossein Mohseni Ejeie tirsdag.

SISTE NYTT

Siste nytt