NRK Meny
Normal

Slipper bombe over Taliban

Det er antatt å være pakistanske styrker som her bomber et hus brukt av Taliban-opprørere.

Video nsps_upload_2009_11_7_11_7_31_5732.jpg

Nyhetsbyrået AP har fått tak i en video fra en frilansjournalist som viser et militært jetfly som bomber et hus i byen Ladha i Sør-Waziristan.

Huset skal i følge nyhetsbyrået være et Taliban-skjulested.

Tror videoen er ekte

Det er vanskelig for media å få ta i informasjon fra dette området, fordi området er stengt for journalister. Nyhetsbyrået AP kan derfor ikke garantere at klippet er ekte.

Pakistanekspert og kommandørkaptein Ola Bøe-Hansen ved Forsvarets stabsskole sier til VG at han tror denne videoen er autentisk.

- For øyeblikket er det stor militær aktivitet i Sør-Waziristan, og at denne journalisten var i nærheten under et slikt angrep kan høres naturlig ut, sier han.

Angrep på Taliban

Huset som skal ha vært brukt av Taliban-opprørere stod i flammer etter angrepet.

Foto: AP

Retter angrepene mot opprørere

I tre uker har det pakistanske militæret kjempet mot Taliban og andre motstandsgrupper i nord-østlige Pakistan, nær grensen til Afghanistan.

Torsdag opplyste det pakistanske militæret at 28 opprørere og fem pakistanske soldater har blitt drept i løpet av de 24 siste timene i Sør-Waziristan.

Til sammen er det gjennomført 44 rakettangrep i Pakistan i år som USA antas å stå bak. Angrepene rettes mot personer som mistenkes for opprørsvirksomhet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt