NRK Meny
Normal

Slik skal juntaen styrke makta

Juntaen i Burma tviholder på at en folkeavstemning om ny grunnlov skal gå av stabelen som planlagt i morgen, på tross av at 1.5 millioner mennesker nå er hjemløse etter syklonen Negris.

Burma-reklame

På statlig fjernsyn ruller nå musikkvideoer som oppfordrer folk til å ”bruke stemmeretten”.

På statlig fjernsyn ruller nå musikkvideoer som oppfordrer folk til å ”bruke stemmeretten”.

Se i nett-tv: Ber verdenssamfunnet trosse juntaen

Om lag 15 byer i Irrawaddy-elvedeltaet er nå så godt som utslettet fra kartet. Særlig er byene Laputta og Bogalay hardt rammet. I Bogalay alene er 10.000 mennesker døde eller savnet, ifølge juntaens egne tall.

Byer utslettet

1,5 millioner menneske er hjemløse, og FN advarer i dag om at det bare er et tidsspørsmål før epidemier vil bryte ut.

Fortsatt nekter juntaen internasjonale hjelpearbeidere visum til det lukkede landet, noe som begrenser distribusjonen av bistand.

Absurd politisk teater

Burmesiske eksilstudenter og demokratiaktivister oppfordrer i dag det internasjonale samfunnet om å distribuere nødhjelp uten å vente på tillatelse fra militærregimet.

Tidligere i uken ba Frankrikes utenriksminister Bernard Kouchner FNs sikkerhetsråd vurdere grunnlaget for en humanitær intervensjon i landet, et utspill Kina allerede har avvist.

I Bangkok demonstrerte eksilburmesere mot at juntaen fortsatt tviholder på å holde folkeavstemning i morgen, mens landet er rammet av den verste naturkatastrofen på flere tiår.

Regimets musikalske reklamevideoer på statskanalen minner om absurd politisk teater, men det er alvorlig nok for de hundretusener som ikke får hjelp.

Les disse:

100.000 kan ha omkommet i Burma

- 80.000 omkom i ett distrikt

Burma gir FN grønt lys

Får ikke sende nødhjelp til Burma

Sendte hjelpearbeidere hjem

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt