NRK Meny
Normal

Slik ser terrorleiligheten i Saint-Denis ut etter politiaksjonen

Nå er de første bildene offentliggjort fra innsiden av terrorleiligheten i Saint-Denis etter politiaksjonen onsdag. Aksjonen pågikk i sju timer og bygården ble nærmest rasert.

Terrorleiligheten
Foto: Afp/NTB Scanpix

Fem dager etter at 130 mennesker ble drept i angrepet i Paris aksjonerte politiet mot en leilighet i Paris-forstaden Saint-Denis onsdag morgen.

Fransk politi har søndag frigitt bilder fra innsiden av leiligheten. Leiligheten bærer tydelig preg av kampene etter den sju timer lange aksjonen. Politiet avfyrte mer enn 5000 skudd, og ble skutt tilbake mot.

Den antatte hjernen bak Paris-terroren, Abdelhamid Abaaoud (28), var blant de tre drepte i politiaksjonen. Fem politifolk ble såret i aksjonen og politihunden Diesel døde i aksjonen.

Gjennomhullet av skudd

Politiet sier at det var umulig å identifisere 28-åringen visuelt etter aksjonen, fordi liket var gjennomhullet av skudd. Han ble til slutt identifisert ved fingeravtrykk, takket være et digitalt fingeravtrykk i belgiske registre.

Aitboulahcen, kvinnen som ble funnet død etter politiaksjonen, sprengte ikke seg selv, slik det tidligere er opplyst, ifølge fransk politi. Hun er antakelig kusinen til Abaaoud.

Fredag sa politiet imidlertid at det var en mann som sprengte seg i leiligheten. Denne personen har så langt ikke blitt identifisert.

'Sara' og familien bodde i naboleiligheten. Da politiet angrep, tok hun med seg de små jentene sine og gjemte seg i skapet.

Arbeidere jobber inne i leiligheten hvor en kvinne sprengte seg selv i Saint-Denis i Paris

SAINT-DENIS: Leiligheten bærer tydelig preg av kampene etter den sju timer lange aksjonen.

Foto: Christophe Ena / Ap

Sju personer løslatt

Flere terroreksperter omtaler Abaaoud, som var en belgisk statsborger av marokkansk opprinnelse, som den mest kjente fransktalende islamistiske ekstremisten.

Ifølge fransk politi planla personene det ble aksjonert mot en ny stor terroraksjon i Paris. Regjeringen sier et nytt terrorangrep ble avverget gjennom aksjonen.

Søndag har politiet løslatt sju personer som ble pågrepet i politiaksjonen. Det opplyser den franske påtalemyndigheten lørdag.

En av de pågrepne holdes imidlertid fortsatt i varetekt for å ha lånt bort leiligheten sin til to belgiere. Han sier han gjorde det som en tjeneste, men nekter for å ha visst noe mer.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt