Slik ser nabolaget til norske Ingvild ut nå

HOUSTON, TEXAS (NRK): Ingvild Leah Randle og familien søkte tilflukt i Sjømannskirken i Houston før helgen. I dag var de tilbake for å se hvordan det står til med hjemmet deres etter uværet «Harveys» herjinger.

Ingvild Leah Randalll

OVERSVØMT: Ingvild Leah Randle, mannen Michael og døtrene Aeris og Kamilla har søkt tilflukt fra flomvannet som har oversvømt nabolaget deres.

Foto: Privat

Flom Houston

SKITTENT: Ingvild og ektemannen Michael var i går tilbake og vasset rundt i det skitne flomvannet i nabolaget sitt.

Foto: Privat

I Texas er 39 mennesker nå bekreftet omkommet i flommen etter orkanen Harvey, men mange er savnet og guvernøren sier det verste fortsatt ikke er over for de sørøstlige delene av delstaten der det stadig regner kraftig.

I Houston har regnværet gitt seg, men store områder er fortsatt oversvømt av de enorme nedbørsmengdene de siste dagene. Mange sitter fortsatt fanget i hjemmene og venter på hjelp fra myndighetene sine.

Huset ligger i en «innsjø»

I den norske sjømannskirken i Houston har norske Ingvild Leah Randle bodd siden fredag. Før uværet traff for fullt, tok hun med seg ektemannen Michael og parets to døtre og evakuerte fra leiligheten de bor i. Også Randles mor som er på besøk fra Norge ble med.

Fra der har hun fulgt situasjonen i påvente av at de kan flytte hjem igjen.

– Jeg fulgt med på vannføringen i elva der vi bor på nettet. På lørdag var den sju fot, men da jeg våknet søndag morgen var den nesten 24 fot, forteller hun.

I dag dro familien for å se på nabolaget sitt som fortsatt er dekket av flomvann. Huset de bor i ligger i en «innsjø» nå. Hun og mannen vasset rundt i det skitne flomvannet.

– Det er nok en del toaletter som har flommet over. Det er nok ikke det reneste vannet i verden, sier Randle.

Ingvild Randall

HJELPER: Ingvild Leah Randle viser sjømannsprest Robert Knudsen bilder fra nabolaget sitt.

Foto: Lars Os

Hun sier hun er nervøs for om familien noen gang vil få flytte tilbake til leiligheten sin. Enn så lenge holder de hus i sjømannskirken.

Sjømannsprest Robert Knudsen er glad for å kunne hjelpe.

– I og med at vi også selv er rammet, så legger det visse begrensninger på hva vi kan gjøre. Men så lenge vi har hatt nett og telefonlinjer så har vi prøvd å få kartlagt hvordan folk har det og gi trøst og støtte.

Det bor rundt 6000 nordmenn i Houston. Mange av dem jobber i Texas' oljeindustri.

30.000 trenger husly

Fra lørdag til onsdag morgen har det falt opptil 132 centimeter nedbør i deler av kystområdet i Texas.

Det er opprettet 230 tilfluktsrom for å huse mer enn 30.000 mennesker. Ytterligere 1800 er innkvartert i hoteller og lignende.

Mer enn 200.000 innbyggere har bedt om økonomisk bistand og mer enn 35 millioner dollar er allerede fordelt. Myndighetene anslår at så mange som 500.000 mennesker til slutt vil ha søkt om økonomisk hjelp.

Skadene er anslått til å beløpe seg til mellom 48 milliarder og 75 milliarder dollar, noe som plasserer Harvey blant de fem mest kostbare stormene i amerikansk historie.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt