NRK Meny
Normal

Slik ser det ut på flyplassen i Brussel etter terrorangrepene

Hovedflyplassen Zavantem i Brussel ser ut som en krigssone etter selvmordsangrepene tirsdag morgen.

Minst 13 drepte i terrorangrep på Brussel

TERRORAKSJON: Avgangshallen på hovedflyplassen i Brussel ser ut som en krigssone.

Foto: @adagamov / Twitter

To eksplosjoner rammet avgangshallen i Brussel lufthavn Zaventem like før klokken 8 tirsdag morgen, og så langt meldes det at 14 mennesker har mistet livet, selv om enkelte dødstallet varier hos foreskjellige kilder og medier.

Kort tid etter eksplosjonene på flyplassen ble metrostasjoner i den belgiske storbyen rammet av terrorangrep. Minst 20 mennesker ble drept, ifølge tall den belgiske kringkasteren VRT melde litt før klokken 13.30, men selskapet som driver metroen, opplyste like etter klokken 12.00 at 15 er døde og 55 skadet.

Denne videoen er filmet under de dramatiske minuttene rett etter eksplosjonene, og viser en mennesker som forsøker å komme seg ut til sikkerhet i den røykfylte avgangshallen:

Livredde passasjerer blir evakuert fra flyplassen etter to eksplosjoner.

TWITTERVIDEO: Denne videoen er filmet av en passasjer som ligger på gulvet etter at bomben har gått av på flyplassen. Reaksjonene til passasjeren og menneskene rundt gir et innblikk i dramatikken.

Selvmordsangrep

Det var ved innsjekkingsskranken til American Airlines på Zavantem at eksplosjonene skal ha funnet sted, og ut ifra bildene er det tydelig at det er snakk om kraftige eksplosjoner.

Taket inne på terminalen er helt ødelagt og det virker som om alle flisene har ramlet ned.

Belgiske myndigheter bekrefter at bombeangrepet på flyplassen er et selvmordsangrep og betegner det som terror.

Laster innhold, vennligst vent..

– Raste ned fra taket

Den svenske avisen Svenska Dagbladet sin korrespondent i Brussel, Teresa Kuchler, var på flyplassen Zavantem da eksplosjonen skjedde. Hun forteller at først var en liten eksplosjon, og deretter en større ved innsjekkingsskranken

– Den andre eksplosjonen var så kraftig at den kjentes i hele kroppen. Bakken skalv og det kom rasende ned spon fra taket, forteller hun.

– Hele huset rystet og det var røyk overalt. Det lå mennesker på bakken inne i terminalen. De så ikke skadet ut, men hadde sannsynligvis bare lagt seg ned, sier Kuchler til avisen.

Ber folk holde seg unna

Bilder tatt i minuttene etter eksplosjonen viser sort røyk som siger opp fra en av terminalene til flyplassen, og folk som løper vekk fra området der eksplosjonen skjedde.

På flyplassens Twitter-konto bes folk om å holde seg vekk fra flyplassen. Det opplyses videre at flyginger nå blir avlyst og at flyplassen evakueres.

All aktivitet ved Zaventem innstilt, og alle innkommende fly er omdirigert til andre flyplasser.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt