Normal

Slik sender du bilder til NRK

Hjelp NRK å lage bildekartet som viser hvordan nordmenn i Hellas merker og takler krisen. Husk å geotagge (se lenger ned), og send oss ditt bilde!

Laster kart, vennligst vent...

Ta bildet med telefonen din og send dem inn til NRK.

For at bildet skal kunne plasseres på Hellas-kartet, må stedstjenester på telefonen være slått på (mer om det lenger ned i saken).

Bilder som sendes inn plasseres på hellas-kartet, nøyaktig på det stedet der du tok bildet.

For å sende inn bilder kan du benytte bildetjenesten Instagram eller Twitter, og emneknagg #nrkhellas.

Hvis du allerede har appen Instagram på telefonen vil det vanligvis fungere om du slår på «Legg til på bildekart» i det du poster bildet.

Legg gjerne til en beskrivelse av bildet, for eksempel hvor dere er og hva dere gjør, og husk å inkludere emneknagg #nrkhellas i teksten.

Bildene som sendes inn kan også bli brukt redaksjonelt.

Dersom det ikke virker

Bildekartet oppdateres en gang i minuttet. Om det ikke virker kan det være flere grunner til dette. Mest sannsynlig skyldes det at du ikke har aktivert stedstjenester på telefonen din. Om du bruker en iPhone eller iPad, gjør du det slik: Gå først inn på:

Innstillinger > Personvern > Stedstjenester.

Slå deretter på Stedstjenester, og sjekk at det også er slått på for appen Instagram, som du finner lenger ned på lista (se bilde).

NRK app 17. mai-kart

Du må slå på stedstjenester på telefonen.

Slik gjør du det med Android

Android: Slik aktiviserer du GPS for Instagram.

Om du bruker Android gjør du som følger: Gå inn på «Innstillinger», og sørg for at «Plassering» eller «Posisjonstilgang» er aktivert.

På mange telefonmodeller må du også aktivere stedsinformasjon i selve kamera-appen. Da starter du ganske enkelt kamera-appen som følger med mobilen, og går inn på «Innstillinger» før du tar bildet (vanligvis er dette et tannhjul-symbol). Der aktiverer du enten «GPS-tagg» eller «Lagre sted i bilder», alt etter hvilken modell du har.

NRKs 17. mai-kart app
Foto: NRK
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt