Hopp til innhold

Slik lever de hjemløse i Los Angeles

Rundt 44.000 mennesker bor ute på gata i den nest største byen i USA. Situasjonen blir beskrevet som en krise, og nå kommer El Niño med fossende regn i flere måneder.

Dontray Williams (28)
Foto: LUCY NICHOLSON / Reuters

Sol, strand, glamorøse artister, eksklusive villaer og Hollywood er mange nordmenn forbinder med Los Angeles.

Men det blir stadig flere hjemløse i den amerikanske byen på vestkysten. Dette er byen det er aller dyrest å bo i, i forhold til inntektsnivået, i hele USA.

Reuters skriver at det er estimert at 44.000 mennesker bor på gata i Los Angeles.

Det er krise i LA, og jeg tror ikke folk forstår omfanget av krisen.

John Kump

– Det er krise i LA, og jeg tror ikke folk forstår omfanget av krisen, sier John Kump i hjelpeorganisasjonen Folk bistår de hjemløse til Reuters.

Reuters-fotograf Lucy Nicholson har besøkt flere av dem som bor i et område kalt «Skid Row».

El Niño

Borgermester Eric Garcetti foreslo i september å sette av 100 millioner dollar, 880 millioner norske kroner, til å bekjempe problemet. Dette blir det ikke noe av, skriver Reuters.

I en artikkel i Los Angeles Times skrev jusprofessor Gary Blasi ved UCLA at flere hjemløse ville dø om ikke det ble erklært unntakstilstand og de hjemløse blir sikret korttidsboliger. Bakgrunnen er at El Niño snart vil slå inn over byen.

Det er ventet at regnet vil pøse ned over byen i flere måneder fremover.

Kriseplan

Forrige måned godkjente bystyret en plan over hva som skal gjøres med de hjemløse når uværet slår til. Den går ut på at offentlige bygg skal gi husly til de uten et sted å oppholde seg, mens visse parkeringsplasser skal holdes av til de som bor i biler.

– Problemet er bare at flere av de hjemløse er motvillige til å forlate kjæledyr og eiendeler på gata, skriver fotograf Lucy Nicholson i sin artikkel.

Kathleen Fox (54) har bodd i dette teltet i 14 måneder

TELT: Kathleen Fox (54) har bodd i dette teltet i 14 måneder. Hun er en av dem som har kjæledyr hun sliter med å forlate ute i stormen.

Foto: LUCY NICHOLSON / Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt