Slik har du aldri sett malermester Obama

På Martin Luther King-dagen ville Barack Obama være med å sette fokus på veldedig arbeid. Selv brettet han opp ermene og hjalp til å male et ungdomssenter i Washington.

Barack Obama
Foto: Charles Dharapak / AP

– Kom igjen, gi meg en rulle. Jeg er klar til å male, sa Obama dagen før han avlegger presidenteden.

Antrukket i jeans og hvit skjorte tok han malerkosten fatt og sørget for å gi rommet knall blå vegger.

Gammel maler

Og Obama er ingen nybegynner i malerfaget.

– Da jeg var 17 år, var sommerjobben min å male vegger. Det var en fin sommer, fortalte Obama ungdommene og det fremmøtte pressekorpset, som var svært imponert over den kommende presidentens malerteknikk.

Barack Obama

Barack Obama stilte til tjeneste på et ungdomssenter i Washington.

Foto: Charles Dharapak / AP

– Hva er hemmeligheten din? Du gjør jo dette veldig godt, sa en av journalistene til Obama, som svarte leende på det beundrende spørsmålet:

– Det er jo ikke akkurat vitenskap. Du tar en rulle, dypper den i maling, og så begynner du å rulle.

– Når alle bidrar, kan vi oppnå alt

Barack Obama skal, i likhet med kona Michelle og den kommende visepresidenten Joe Biden og hans kone Jill, delta på flere markeringer av King Day of Service.

– King sa: "Alle kan være betydningsfulle, for alle kan hjelpe til". Dette landet tar godt vare på innbyggerne, og når alle bidrar, kan vi oppnå alt. Ikke undervurder styrken til folk som står sammen, sa Obama mellom malingstrøkene.

Og på en dag som denne, der det frivillige arbeidet sto i sentrum, slapp heller ikke journalistene unna.

– Hva skal dere gjøre for å hjelpe til i dag? For eksempel du, Wall Street Journal-journalist, hva slags frivillig arbeid skal du gjøre i dag, spurte Obama pressekorpset, som ble tatt litt på senga og svarte med latter.

«Heltepiloten» invitert til innsettelsen

Dagen før han skal lede det amerikanske folk og inntar en stilling som verdens mektigste mann, ville Barack Obama understreke at alle er like viktige for fellesskapet.

Martin Luther King sa at hvis du koster gulv, så sørg for at du er den beste til akkurat det.

Barack Obama på King Day of Service

– Da jeg snakket med Chesley Sullenberger ("Sully"), piloten som nødlandet i Hudson-elva, sa han at han og mannskapet bare hadde gjort jobben sin. Hvis alle gjør jobben sin og samarbeider like godt som ham, da klarer vi oss bra, pekte Obama på.

Og nettopp piloten og mannskapet hans er invitert til presidentinnsettelsen i morgen.

Da Obama snakket med «Sully» etter at han på imponerende vis hadde klart å nødlande et passasjerfly på Hudson-elva midt i New York, sørget han nemlig for å personlig invitere hele mannskapet til den store begivenheten i Washington DC i morgen.

Når Barack Obama da avlegger presidenteden, får USA sin første svarte president. En ny undersøkelse viser at rundt sju av ti afroamerikanere mener at Martin Luther King's drøm om likhet uavhengig av rase, er blitt realisert med valget av Barack Obama som president, melder Sky News.

SISTE NYTT

Siste nytt