NRK Meny
Normal

Slik får du med deg fyrstebryllupet

NRK sender direkte på TV og nett. Vår reporter er også på plass i Monaco og sørger for å holde deg oppdatert under den kirkelige vielsen lørdag.

Video Fyrstebryllupet i Monaco

Fyrstebryllupet i Monaco

Vilde Helljesen, Monaco
Foto: NRK

Når fyrst Albert og Charlene Wittstock i dag smis i hymens lenker av den katolske kirken, er de allerede gift.

Den borgerlige vielsen fredag fant sted i fyrstepalassets tronerom, og var forbeholdt moneganskerne - de innfødte innbyggerne i fyrstedømmet.

I dag skal paret vies for andre gang.

– Selv om det er en kirkelig vielse, så skal den foregå i fyrstepalasset, forteller NRKs reporter i Monaco, Vilde Helljesen.

Det vanlige er at de kongelige i Monaco vies i katedralen, slik fyrst Rainer og Grace Kelly gjorde i 1956.

  • SE den borgerlige vielsen fra fredag:
    Video Borgerlig vielse for det nye fyrsteparet Albert II og Charlene av Monaco

    Borgerlig vielse for det nye fyrsteparet Albert II og Charlene av Monaco

Vi rapporterer direkte

I dag er det duket for pomp og prakt når minst 50 kongelige og adelige gjester er kommet for å overvære den religiøse seremonien. Blant gjestene er både Norges og Danmarks kronprinspar.

Ifølge vår reporter på stedet har kronprinsparene fra Norge og Danmark allerede ankommet Monaco, mens det svenske paret er ventet i dag.

NRK 1 starter sin direktesending klokka 16.30. Sendinga blir kommentert av Wenke Eriksen og Kjell Arne Totland, og kan også ses på våre nettsider NRK.no.

Programmet for dagen:

  • 17.00: Den religiøse delen av fyrstebryllupet starter i hovedgården utenfor fyrstepalasset. Sør-afrikanske Charlene Wittstock skal føres opp til alteret av sin far. Hans nåde Bernard Barsi, erkebiskopen av Monaco, skal forrette den kirkelige messen. Dørene i palasset står åpne under vielsen slik at rundt 3500 personer skal kunne overvære seansen som skal vises på storkjermer på slottsplassen.
  • 18:30: Fyrsten og den nye fyrstinnen forlater fyrstepalasset og drar til kirken Sainte Dévote, hvor fyrstinnen skal legge ned en blomsterbukett.100 spesielt inviterte gjester er med på seremonien der det skal bes en bønn til helgenen Saint Dévote som er kjent som monegaskernes beskyttende helgen. Denne tradisjonen startet da Fyrst Ranier giftet seg med Grace Kelly i 1956. Publikum har mulighet til å gratulere det kongelige paret på veien. Følget vil passere Avenue de la Porte Neuve, Avenue du Port og Boulevard Albert I, og returnere til fyrstepalasset på samme rute.
  • Gigantiske skjermer er satt opp rundt omkring i fyrstedømmet, slik at så mange mennesker som mulig skal kunne følge den religiøse seremonien og det kongelige parets bryllupsrute.
  • 21.30: Den offisielle middagen og ballet starter i Opera Garnier og Casino Terraces.
  • Midnatt: Bryllupsmiddagen avsluttes med fyrverkeri, musikk og annen underholdning utover natta.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt