Slik blir 2018 feiret verden rundt

Samoa, Christmasøya og Chathamøyene på New Zealand var de første til å ønske 2018 velkommen. Se saken for når de ulike landene trer inn i det nye året.

Australias største by Sydney stiller med et spektakulært regnbuefarget fyrverkeri for å markere den nye loven for likekjønnet ekteskap.

Store deler av verden feirer nå nyttår for fullt med tonnevis av fyrverkeri.

Samoa, New Zealand med dets småøyer og Australia var først ut, mens USA er en av de siste til å sende opp årets siste smell.

Alkoholforbud i New Zealand

Rekordmange var forventet å dukke opp i New Zealand under årets feiring.

I Auckland var det flere reggaeband som spilte, i tillegg til ulike gratisfestivaler og ulik form for lokal underholdning.

Alkohol er derimot forbudt i mange deler av landet under den offisielle feiringen, deriblant Queenstown, Frankton, Arrowtown, Wanaka og Hawea.

Alkoholforbudet ble innført for å forhindre forstyrrelser og farlige handlinger, men politiet fikk likevel litt å rutte med.

Blant annet traff en sterk vind fra sørvest flere strender, og sendte både parasoller og badehåndklær langt av gårde. Politiet måtte også ta hånd om flere kyr og sauer som hadde brutt seg ut fra ulike beiteområder, skriver The Telegraph.

Først ut

Samoa var først i verden til å tre inn i 2018.

Det kanskje mest interessante med Samoas nyttårsfeiring, er at man kan fly en time til amerikanske Samoa som ligger på motsatt side av datolinjen. Her kan man altså vente 12 timer til midnatt treffer, og ønske 2018 velkommen én gang til.

Vanlig feiring for dem er fyrverkeri og tradisjonell dans og sang på stranden med besøkende.

Markerer likekjønnet ekteskap

I hele Australia venter de nå på å starte 2018 med et smell.

I Sydney har mengder med folk samlet seg allerede fra dagen før, for å sikre seg en god fyrverkeriutsikt.

Rundt 1,6 millioner mennesker er forventet å dukke opp ved byens havn, hvor en 20 sekunders fyrverkeripakke designet av skuespilleren Hugh Jackman, skal avfyres.

sydney

Bildet er fra fjorårets nyttårsfeiring i Sydney.

Foto: Saeed Khan / AFP

Kveldens feiring skal også markere avstemningen for likekjønnet ekteskap som ble gjennomført tidligere i høst, i tillegg til en 40 årsmarkering av Pride-paraden The Gay and Lesbian Mardi Gras. En kaskade i regnbuens farger skal falle fra Harbour Bridge.

I Melbourne ventes et spektakulært show, hvor 14 tonn fyrverkeri skal fyres av fra byens 22 høyeste bygninger. Mellom 300 og 500 tusen mennesker er forventet å delta på byens feiring.

Verdens siste steder til å tre inn i det nye året, er små ubebodde øyer utenfor USA, som Bakerøya og Howlandøya. Den amerikanske delen av Samsoa er den siste bebodde delen av verden til å møte nyåret.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt