NRK Meny
Normal

Ektepar arrestert også på 1970-tallet

Britisk politi sier at paret som denne uken ble arrestert for slaveri, også ble arrestert en gang på 1970-tallet.

De tre kvinnene som ble reddet ut av et hus i Lambeth, London, skal ikke ha vært holdt tilbake i huset med fysisk tvang. Men de ble kontrollert med det politiet beskriver som «usynlige håndjern». Etterforskerne forsøker nå å finne ut nøyaktig hvordan denne kontrollen foregikk.

Kvinnene som ble holdt som slaver i 30 år, ble kontrollert med «usynlige håndjern», fortalte britisk politi i dag.

Foreløpig vil ikke politiet fortelle om hva som lå bak arrestasjonen den gangen.

Ekteparet, som ikke er britiske statsborgere, er formelt siktet for å holde personer tilbake mot sin vilje, tvangsarbeid og brudd på loven om innreise og opphold i Storbritannia.

Paret, en mann og en kvinne på 67 år, ble pågrepet 25. oktober. De har sittet i varetekt frem til i går, da de ble løslatt mot kausjon.

De har fått inndratt passene sine og får heller ikke oppholde seg på eiendommen i Lambeth, sør i London, der tre kvinner skal ha blitt holdt fanget i 30 år.

Ikke holdt tilbake med tvang

Politiet driver fortsatt intens etterforskning og opplyste fredag ettermiddag at de neppe vil finne andre ofre i tilknytning til akkurat denne saken.

De tre kvinnene som ble reddet ut av huset i Lambeth, en 69 år gammel kvinne fra Malaysia, en 57 år gammel kvinne fra Irland og en 30 år gammel kvinne angivelig fra Storbritannia skal ikke være ofre for organisert menneskehandel eller organisert seksuelt utnyttelse slik saken nå ser ut, ifølge etterforskningsleder Steve Rodhouse.

Han understreker at nye opplysninger kan komme til og vurderingene endres ut ifra det.

Kvinnene skal ikke ha vært holdt tilbake i huset med fysisk tvang, og politiet sier det gjenstår å finne ut hvilke mekanismer paret brukte for å ha så fullstendig kontroll over kvinnene at de ble i huset.

Ingen av de tre skal ha hatt noen kontakt med omverdenen de siste 30 årene. For den britiske kvinnen, som politiet undersøker om er født i huset, betyr det hele livet.

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

To er arresterte i London etter at ei kvinne har meldt dei for å ha halde henne og to andre mot deira vilje i eit hus i bydelen Lambeth sør i London i 30 år.

Her i dette huset sør i London skal tre kvinner blitt holdt fanget i tre tiår.

Ikke del av et nettverk

Politiet tror ikke at de mistenkte er del av en større gruppe eller et nettverk, selv om det i går ble sagt at politiet kunne være på sporet av et større slavenettverk.

Det var den 51 år gamle irske kvinnen som i høst tok kontakt med en britisk organisasjon mot menneskehandel etter at hun hadde sett en dokumentar om temaet på tv. Hun fortalte da at hun og to kvinner til ble holdt fanget i et hus mot sin vilje.

Etterforskningslederen vil ikke spekulere i motivet det arresterte paret kan ha hatt for å holde de tre kvinnene i huset som slaver. De vil heller fortsatt ikke avsløre hvilken nasjonalitet de har.

I britisk presse har det vært antatt at de to arresterte er et ektepar, men heller ikke dette ville politiet bekrefte i dag.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt