Ukrainas folkevalgte havnet i slåsskamp over konfliktrområder

Det oppsto en slåsskamp i det ukrainske parlamentet under en opphetet debatt om flytragedien og konfliktområdene i Ukraina.

Slåsskamp i parlamentet

Flere representanter blandet seg inn, samtidig som andre forsøkte å stanse knuffingen.

Foto: STRINGER / Reuters

Slåsskampen startet etter at de folkevalgte hadde vedtatt at Ukraina skal mobilisere ytterligere militære styrker som skal settes inn i konflikten i landet.

Et flertall på 232 av 450 representanter stemte for at flere tusen soldater skulle mobiliseres for å stabilisere konfliktområdene øst i landet. Avgjørelsen falt ikke i god jord hos politikerne som stemte imot forslaget.

Den russiskvennlige representanten Mykola Levtjenko reagerte på avstemmingen ved å anklage ukrainske myndigheter og nasjonalistpartiet Svoboda for å føre krig mot det ukrainske folk, skriver VG.

Mikrofonen hans ble skrudd av parlamentslederen Oleksandr Turtsjinov. Levtjenko ble deretter dyttet vekk fra plassen sin av et av medlemmene i Svoboda, skriver The Independent. Dermed var kampen i gang mellom Russland-vennlige representanter og politikere fra nasjonalistpartiet Svoboda.

Flere representanter blandet seg inn, samtidig som andre forsøkte å stanse knuffingen. Forsamlingen roet seg etter hvert ned og klarte å bli enige om å EU og USA om hjelp til å presse Russland til å slutte å støtte separatistene i Øst-Ukraina.

Tidligere slåsskamper

Dette er ikke den første eller andre gangen ordkrig eskalerer til fysisk krangling mellom representanter i det ukrainske parlamentet.

I 2012 havnet de folkevalgte i vill slåsskamp i nasjonalforsamlingen, under en debatt om den stadig økende bruken av russisk språk i landet.

To år tidligere havnet fem politikere på sykehus etter en fysisk meningsutveksling da flere medlemmer av opposisjonspartiet Moderlandet protesterte mot at tidligere statsminister Julia Timosjenko blir etterforsket for maktmisbruk.

SISTE NYTT

Siste nytt