NRK Meny
Normal

Slår tilbake mot Palin-rykter

En talskvinne for Sarah Palin tilbakeviser at Palin trodde Afrika var et land, og sier at det republikanske partiet var ansvarlig for kandidatens pengebruk.

Sarah Palin
Foto: MIKE BLAKE / REUTERS

I går skrev flere medier at Palin får det glatte lag av sitt eget parti etter nederlaget i presidentvalget.

Palin skal ikke ha forstått at Afrika er et kontinent, og visste angivelig ikke hvilke land som er medlem av NAFTA (USA, Canada og Mexico).

Les: Palin: Er Afrika et kontinent?

Sarah Palin har ikke kommentert uttalelsene selv, men nå går rådgiveren Meg Stapleton til motangrep på det republikanske partiet. Stapleton mener opplysningene er tatt ut av sammenheng, og at partiet prøver å gi Palin skylda for sine egne feil.

Les også: Jakter på syndebukker

- Vet at Afrika er et kontinent

Stapleton hevder at Palin, da hun ble bedt om å forklare sitt ståsted på et internt møte, brukte ordene "country of Africa" midt i en setning.

- Noen skrev det ned og sa; «Herregud, hun tror det er et land.» Men hun vet at det er et kontinent. Det var en menneskelig feil, akkurat som da Obama sa 57 stater. Jeg tror ikke noen tvilte på at Obama visste at det er 50 stater, sier Stapleton til ABC News.

- Bidragsyter betale Palins klær

John McCain og Sarah Palin

John McCain og Sarah Palin skal ha et godt forhold til tross for bråket etter valget.

Foto: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP

Palin fikk også mye kjeft for sitt enorme klesbudsjett , men Stapleton hevder det var en rik republikansk bidragsyter som betalte for Palins antrekk.

Ifølge Stapleton forsøkte partimedarbeidere å skjule utgiftene bak andre valgkamputgifter, før de ble gjort oppmerksomme på at det var ulovlig.

Palin skal også ha vært lite villig til å bruke de dyreste klærne, men fikk beskjed om å bruke dem uansett. En av jakkene kostet 3.500 dollar, forteller Stapleton.

Newsweek meldte i går at Palin sprengte klesbudsjettet på 25.000 dollar etter en relativt drøy handletur. Regningen skal ha kommet på nærmere 150.000 dollar.

Konflikten om Palins garderobe er imidlertid ikke over ennå. Ifølge New York Times skal advokater fra det republikanske partiet reise til Alaska for å gjøre rede for utgiftene til klær, smykker og bagasje.

- Svært intelligent

Randy Scheunemann

Randy Scheunemann.

Foto: Mary Altaffer / AP

En av McCains nærmeste medarbeidere kom også Palin til unnsetning i dag. Randy Scheunemann, som var McCains rådgiver for utenrikspolitikk, mener Palin er svært intelligent.

- Jeg har jobbet i Washington i over 20 år og har møtt flere dusin politikere. Hun er en av de smarteste, tøffeste og mest kompetente politikerne jeg noen gang har hatt med å gjøre, sier Scheunemann.

- McCain liker Palin

En annen av McCains rådgivere bedyrer overfor New York Times at McCain og Palin hadde et godt forhold.

- Jeg tror det var et vanskelig forhold, men han liker henne. Han har ikke hatt noen problemer med henne, og setter veldig pris på det hun har gjort, sier rådgiveren, som er anonym.

Da McCain og Palin skilte lag i Arizona etter at valgkampen var over, var kontrastene mellom de to svært synlige.

McCain kjørte selv avgårde i en Toyota SUV, mens Palin dro avgårde med et følge på 18 familiemedlemmer og venner i en bilkolonne på over ti biler. Denne var i tillegg flankert av politi og Secret Service-vakter.

Les også: Hva nå, Sarah Palin?

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt