Hopp til innhold

Slangene inntar Bangkok

Brannvesenet i den thailandske hovedstaden Bangkok får like mange henvendelser om å fange slanger, som å slukke branner.

Brannvesenet i den thailandske hovedstaden Bangkok får like mange henvendelser om å fange slanger, som å slukke branner.

VIDEO: Thailandske slanger skaper frykt når de blir funnet hjemme hos folk i Bangkok.

Slangefanging har blitt en vanlig del av arbeidsrutinene til brannvesenet i Bangkok. Daglig rykker de ut for å fange slanger som har forvillet seg i folks hager og hjem, melder nyhetsbyrået AP.

I Bang Khen-distriktet fanger brannvesenet opp til 40 slanger i uken.

– Jeg er veldig imponert over brannvesenet. De kom så snart jeg ringte om hjelp, sier Sopa Sudjai som bor i den thailandske hovedstaden, Bangkok.

Slangeaksjonen "Slangene tilbake til naturen" pågår fortsatt for fullt i Thailand. Brannvesenet i Bangkok har fanget over 1500 slanger i løpet av de siste fem årene. I fjor økte dette antallet til over 8000 slanger.

Kobraslanger

Kvelerslangene skal ha blitt funnet inne i hus og under bygninger. De fleste er pytonslanger, men dødelige og skrekkinngytende kobraslanger har også blitt funnet hjemme hos folk.

– Slangene kan være aggresive og folk bør holde seg langt unna dem. Dersom folk ser en slange, bør de kontakte oss. Slangen kan bite hardt og holde fast, dersom den føler seg truet, sier brannmann og slangefanger, Pinyo Pookpinyo.

En gang i måneden blir alle slangene i fangenskap, tatt med ut av byen og sluppet fri i naturen.

– Jeg liker ikke slanger selv. Dersom det er en slange i mitt hus, ville jeg også ha ringt etter hjelp,sier brannsjefen ved Bang Khen-brannstasjon, Buncha Maleewat.

– Slangene er beskyttet av loven, og brannmennene er forsiktige slik at vi ikke skader dem, sier Maleewat.

SISTE NYTT

Siste nytt