NRK Meny
Normal

Kvelerslange drepte to barn i Canada mens de lå og sov

En slange som rømte fra en dyrebutikk i provinsen New Brunswick i Canada, drepte to små sovende barn.

En slange som hadde rømt fra en dyrebutikk, skal ha drept to små gutter mens de lå og sov i den kanadiske småbyen Campbellton. Kvelerslangen kom seg ut av buret sitt i butikken Reptile Ocean i byen nord i provinsen New Brunswick en gang natt til mandag. De to guttene på fem og sju år overnattet hos en lekekamerat i leiligheten i etasjen over.

SE VIDEO: Pytonslange rømte fra dyrebutikk - drepte to barn.

To kanadiske brødre på sju og fem år ble funnet kvalt til døde i sengene de sov i mandag morgen. Politiet er sikre på at det var en kvelerslange som tok livet av de to guttene.

Pytonslangen skal ha kommet seg ut av buret sitt i dyrebutikken Reptile Ocean i byen Campbellton natt til mandag.

De to guttene var på overnattingsbesøk i leiligheten i etasjen over dyrebutikken, hos butikkeierens sønn, som var en lekekamerat.

Trolig har slangen kommet seg inn i ventilasjonssystemet, krøpet oppover, og deretter falt gjennom taket på soverommet der guttene sov.

Det var eieren av dyrebutikken som fant guttene døde i leiligheten da han skulle vekke dem mandag morgen. Eieren, fremdeles i sjokk, skal ha sagt til Global News at han ikke kunne begripe hvordan slangen kan ha kommet seg gjennom så smale rør.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kongepyton

En tidligere ansatt i dyrebutikken sier til avisa National Post at det dreier seg om en hieroglyfslange, også kalt klippepyton. Den er ikke giftig, men kan bli 7,5 meter lang og drepe dyr på størrelse med antiloper.

Foto: Inger Kristine Volden / NRK

– Byen er i sjokk

– Den foreløpige etterforskningen viser at en stor eksotisk slange har rømt fra buret sitt og deretter kommet seg inn i ventilasjonssystemet og opp til leiligheten i andre etasje, skriver politiet i en pressemelding.

– Antakelig ble de to guttene kvalt av slangen, sier politiet.

Slangen er nå fanget og tatt hånd om av politiet.

Viseordføreren i byen Ian Comeau beskriver hendelsen som en tragedie.

– Byen er i sjokk, sier han.

– Svært sjeldent

Ifølge BBCs eksperter er slangeangrep av denne typen svært sjelden. David Rogrigue som er direktør i en dyrehage i Montreal, fortalte nyhetsbyrået AFP at det var vanskelig for ham å tro på at dette kunne skje.

– Veldig, veldig spesielt og svært usannsynlig, sier han til AFP.

I en uttalelse på Facebook skriver dyrebutikken Reptil Ocean: «Vår dypeste medfølelse går til barnas familie. En forferdelig og meningsløs ulykke».

Eieren av dyrebutikken skal ha hatt slangen siden 2001. Ingen personer er ennå siktet for hendelsen. Guttene vil bli obdusert torsdag.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt