Hopp til innhold

Fire døde etter skytedrama på militærbase i Texas

En Irak-veteran skjøt vilt rundt seg og drepte tre stykker på Fort Hood militærbase i Texas. Deretter skjøt og drepte han seg selv.

Fort Hood

Fort Hood er en av de største militærbasene i USA.

Foto: Jack Plunkett / Ap

Minst 16 mennesker skal ha blitt skadd i skyteepisoden, hvorav fire alvorlig.

Basesjef, generalløytnant Mark A. Milley, ved Fort Hood uttaler torsdag at det ikke er noen inidkasjoner på at skytingen var relatert til terrorisme. Milley sier at gjerningsmannen er gift og tjenestegjorde i Irak i 2011.

Ifølge Milley hadde mannen mentale helseproblemer og ble evaluert for posttraumatisk stresslidelse.

Artikkelen fortsetter under videoen

Skyteepisoden i Fort Hood

Fort Hood er en av de største militærbasene i USA.

45 kaliber pistol

Skytingen startet rett etter midnatt, norsk tid. Ved 01.30-tiden meldte flere medier, blant annet nyhetsbyrået AP, at gjerningsmannen hadde skutt og drept seg selv.

En av de ansatte på basen sa til CNN at situasjonen er alvorlig. Vitner beskrev gjerningsmannen som en hvit mann i en grå Toyota og med en 45 kaliber pistol.

Våpenet var ifølge generalløytnanten nylig innkjøpt.

Sirene begynte å ule og alle på den militære basen fikk beskjed om å komme seg i sikkerhet. Folk fikk ordre om å låse dørene og å holde seg unna vinduene.

– Det har vært skyting på basen og det er rapportert om sårede. Redningsmannskaper er på stedet, ble det meldt fra militærbasen.

NBC meldte tidlig at én gjerningmann var skutt og drept, men at det ble jaktet på en til. Medier meldter senere at det bare er en gjerningsmann.

Sykehusene i området ble raskt satt i alarmberedskap.

Først fire timer etter at episoden begynte, ble det gitt grønt lys for å oppheve avsperringen av basen, ifølge et vitne.

13 drept i 2009

Fort Hood er basen der en amerikansk offiser skjøt og drepte 13 mennesker i 2009. Den amerikanske majoren Nidal Hassan ble skutt og alvorlig såret av sivilt politi etter kort tid og senere dømt til døden.

Hassan, som er psykiater, forsvarte seg med at han ville hindre at amerikanske soldater ble sendt til Afghanistan og at han ville hjelpe Taliban.

Folk i den nærliggende byen Waco ble bedt om å holde seg inne, og alle studenter ved Central Texas College ble evakuert. En talsmann for Det hvite hus sa at president Barack Obama er informert om det som skjer ved Fort Hood og at han blir oppdatert fortløpende.

Ved 2-tiden, norsk tid, kom presidenten med denne uttalelsen:

– Vi er sønderknust over at noe slikt som dette ser ut til å ha skjedd igjen.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt