NRK Meny
Normal

Minst en drept i skyting på flyplass i Los Angeles

En mann er drept og flere skadd etter at en mann begynte å skyte rundt seg på flyplassen i Los Angeles fredag morgen, lokal tid. Politiet skjøt gjerningsmannen, han skal være kritisk skadd.

LAX politivakt

Politi på vakt utenfor flyplassen i Los Angeles.

Foto: Ringo H.W. Chiu / Ap

Ved 0930-tiden begynte en mann å skyte på flyplassen LAX i Los Angeles. En evakuert passasjer på flyplassen i Los Angeles forteller til CBS at sikkerhetsvakter ankom terminalen og skrek at en mann var bevæpnet.

– Alle kastet seg ned på gulvet, sier passasjeren.

Politiet sa på en pressekonferanse fredag kveld at de mener mannen handlet på egen hånd. De ville ikke svare på spørsmål om noen var blitt drept i angrepet.

Ifølge nyhetsbyrået AP var det en 23 år gammel mann fra New Jersey som åpnet ild. Han hadde med seg en lapp der det sto at han ville skyte ansatte i sikkerhetsselskapet TSA.

TSA, som har ansvar for flyplassikkerheten i USA, bekrefter på Twitter at en av deres ansatte er drept og at en er skadd.

Alex

Norske Aleksander Fiksdal sier dette var en opplevelse han gjerne skulle vært foruten.

Foto: Los Angeles Times / Skjermdump

Norske Aleksander Fiksdal forteller til TV-kanalen KTLA at han sto i kø for å sjekke inn, da han så en mann kledd i grågrønne klær. Mannen skjøt nede i ankomsthallen først, før han kom opp rulletrappen og fortsatte å skyte der.

– Jeg kastet meg ned på gulvet selv, da jeg så gjerningsmannen forsvinne, kom jeg meg ut, sier han. Han sier han nå er glad for at gjerningsmannen trolig er tatt.

Evakuerte passasjerer på Los Angeles International Airport

Flypassasjerer på Los Angeles International Airport ble evakuert fra terminal 2 og 3 fredag.

Foto: HANDOUT / Reuters

Los Angeles Times meldte at gjerningsmannen kunne være en sikkerhetsansatt ved flyplassen, men dette ble senere avkreftet av selskapet.

Brian Adamick forteller Los Angeles Times at så fort folk begynte å løpe ut av terminalene, kom det busser som kjørte dem vekk fra området. Han så en sikkerhetsansatt med et blødende sår på ankelen. Mannen sa at han var blitt skutt, men at det gikk bra med ham.

Flytrafikken ble stanset. Det samme ble biltrafikken rundt flyplassen.

President Barack Obama ble informert om det som har skjedd.

Politiet ville ikke svare om dødsfall

På en pressekonferanse fredag kveld ville ikke politiet bekrefte eller informere om det er drepte etter skytingen.

Patrick Gannon i Los Angeles-politiet sa at gjerningsmannen gikk inn i terminalen, tok en rifle ut av en bag og begynte å skyte. Deretter gikk han opp en etasje og fortsatte og skyte der.

– Det var en kaotisk situasjon. Vi mener mannen handlet alene, men saken skal etterforskes videre.

Gannon sa at hele flyplassen nå er sjekket.

– Vi føler oss trygge på flyplassen er trygg nå, sier han.

Selv om politiet og FBI var tilbakeholdne med detaljer, opplyste brannmesteren på flyplassen at hans folk har behandlet sju personer. Seks av dem ble kjørt videre til sykehus i området.

Et lokalt sykehus opplyster at de har tre menn inne til behandling etter skyteepisoden. Tilstanden beskrives som kritisk for en av dem, mens de andre to kun skal ha lettere skader.

Tory Belleci

Tory Bellici

Foto: Michael Neel/ViNull/Flickr/CC-lisens

Bilder på Twitter

Tory Belleci, kjent fra TV-programmet Mythbusters, meldte om hendelsen på Twitter.

– Skyting på LAX. Det der var j***ig skremmende, skriver han, og føyer til at politiet har flyttet passasjerene til et sikkert område.

Han hørte skudd på flyplassen, men kunne ikke selv se om noen ble skadd.

– Nervene begynner å roe seg. Vi flyttes til et sikkert område nå, skriver Belleci noe senere. TV-bildene viser busser som flytter de evakuerte passasjerene bort fra de midlertidige oppsamlingsområdene.

LAX ligger sørvest i Los Angeles og er den sjette mest trafikkerte flyplassen i verden.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt