Tungt væpnede menn har stormet hotell i Burkina Faso

Det er gruppen Al Qaida i det islamske Maghreb, AQIM som sier de står bak terrorangrepet mot hotellet. I følge AFP skal over 20 mennesker være drept og flere personer være tatt som gisler.

  • Gisselsituasjon på hotell som FN-ansatte bruker.
  • Meldinger om flere døde og sårede.
  • Gjerningsmenn skal ha sagt at de handler på vegne av IS
  • Sikkerhetsstyrker stormer nå hotellet.

De første meldingene om skyting og eksplosjoner på hotellet Splendid i sentrum av Burkina Fasos hovedstad Ouagadougou kom rundt 21.15, og det er nå en pågående gisselsituasjon på hotellet.

Omlag 20 mennesker skal være drept i angrepet mot hotellet, i følge direktøren ved universitets-sykehuset i byen, som hadde snakket med pasienter som er blitt såret i angrepet.

Sykehuset har mottatt omlag 15 sårede. Det er mennersker som har fått skuddsår, og andre som ble skadet da de rømte fra hotellet, sier direktør Robert Sangare ved Ouagadougous universitetssykehus.

– Det er tatt gisler. Det er en situasjon som kan ta flere timer, sier en talsmann for myndighetene til Reuters.

Vedkommende har bedt om å ikke bli oppgitt ved navn.

Ifølge Reuters-journalisten Moëz Bhar stormer sikkerhetsstyrker nå hotellet. Ifølge flere nyhetsmedier skal det befinne seg minst hundre personer inne på hotellet.

Mulig IS-tilknytning

Flere nyhetsmedier skriver at angriperne er militante islamister, og ifølge vitner på stedet skal angriperne ha sagt at de handlet på vegne av den islamske terrororganisasjonen IS, skriver Russia Today.

Det skal ha vært flere angrep underveis i byen, og det er meldt om flere døde og sårede, skriver la Télévison Burkinabe.

Hotell som FN-ansatte benytter

Hotellet som er under angrep benyttes ofte av journalister, FN-ansatte og vestlige borgere, skriver NTB.

Den lokale journalisten Gue Amalie melder på Twitter at et øyevitne har observert to kropper på bakken, og at det var usikkert om de var døde. Disse skal ha vestlig utseende.

Den norske Utenriksdepartementet har ikke fått informasjon om at det kan være norske borgere på hotellet. Det opplyser pressevakt Astrid Sehl i UD.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Splendid Hotel, Burkina Faso

HOTELL MED VESTLIGE: Splendid Hotel, som det er hørt eksplosjoner og skyting ved, benyttes ofte av journalister, FN-ansatte og vestlige borgere.

Foto: Zenman / Wikimedia

Ambassadør – Terrorangrep

De maskerte gjerningsmennene satte fyr på flere biler som sto parkert utenfor Splendid Hotel før de stormet inn på hotellet, opplyser øyenvitner.

Burkinske sikkerhetsstyrker har ankommet hotellet, og det meldes om intens skuddveksling.

Hotellet skal være et av de største i sentrum av Ouagadougou.

Nyhetsbyrået AFP meldte om eksplosjonene og skyting klokken 21.15 fredag kveld.

Kanalen Europe1 melder at tre bevæpnede menn begynte å skyte inne på hotellet.

Le Faso skriver at hotellet står i flammer. Den franske ambassadøren i Burkina Faso, Gilles Thibalt, bekrefter på sin Twitter-konto at det foregår et terrorangrep.

Skudd på kafé

Det skal også være hørt skudd fra en kafe ved siden av hotellet, også den ofte besøkt av utlendinger, melder AFP.

Det vestafrikanske landet har i lang tid vært preget av politisk uro og mange blodige sammenstøt, men situasjonen roet seg noe etter presidentvalget i fjor høst. I Utenriksdepartementets reiseråd til landet, fraråder de nordmenn å reise dit med mindre det er strengt nødvendig.

I november ble et lignende hotell angrepet i nabolandet Mali. Her ble 19 personer og to angripere drept, i en gisselsituasjon som varte i ni timer.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster kart, vennligst vent...

ANGREP: Det som blir beskrevet som et angrep mot et hotell, skjer i Burkina Fasos hovedstad.

SISTE NYTT

Siste nytt