Flere enn 20 personer involvert i skytedrama i København

Det ble skutt med tre forskjellige våpen og avfyrt minst 20 skudd i søndagens dramatiske skuddepisode på Nørrebro i København.

Skuddepisode i København

Politiet sier skyteepisoden i Nørrebro er banderelatert.

Foto: Corydon/Instagram

Politiet har funnet merker etter prosjektiler på hus og parkerte biler på Nørrebro.

Flere enn 20 personer var innblandet i skuddepisoden mellom to kriminelle grupper som skjedde i halv åtte-tiden søndag kveld, opplyser politiet ifølge Danmarks Radio.

– Det er blitt skutt med tre forskjellige våpen, og det er funnet et par og tjue hylstre, forteller etterforskningsleder Dan Aakerhjem Sørensen fra Københavns Politi til nyhetsbyrået Ritzau.

Flere biler truffet

– Det ble funnet skuddmerker i fire parkerte biler, i inngangspartiet til et leilighetskompleks, samt på en husmur mellom noen vinduer, hvor det var personer til stede i leilighetene, sier Sørensen.

– Vi vet ikke om noen ble truffet. Det er funnet blodspor, men det er ikke veldig mye. Vi tror ikke at noen er blitt alvorlig skadet, sier etterforskningslederen.

– Men det var meget voldsomt, sier Sørensen til Danmarks Radio.

Saken er sendt over til politiets bandeenhet.

(Saken fortsetter under kartet)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

50 skudd avfyrt sist uke

Siden mandag i forrige uke er det avfyrt over 50 skudd i seks skyteepisoder i København, på Nord-Sjælland og vest for København, skriver NTB.

Fredag kveld ved 23-tiden ble det avfyrt sju skudd mot en mann i Birkerød Hovedgade. Men denne saken har ikke sammenheng med noe bandeoppgjør, ifølge politiet på Nord-Sjælland.

En annen episode ble oppdaget tilfeldig natt til fredag da politiet stoppet en bil ved Rigshospitalet. En av de tre personene i bilen hadde et skuddsår i en legg. Mannen sa det var blitt avfyrt fem eller seks skudd mot ham på Thorsgade i København.

Skjøt fra bil

Fredag kveld ble det også skutt i Herlev. En 21-åring med tilknytning til et bandemiljø ble truffet av et skudd i den ene hånden. Skuddet ble avfyrt fra en passerende bil.

Mandag forrige uke ble det meldt at seks skudd ble avfyrt i Herlev vest for København, uten at noen ble truffet.

Natt til tirsdag avfyrte ukjente personer 15-20 skudd mot et klubbhus tilhørende MC-gruppen Bandidos i Hvidovre i utkanten av den danske hovedstaden.

SISTE NYTT

Siste nytt