NRK Meny
Normal

Skyskraper i Dubai brenner kraftig: - Det er kaos i gatene

Minst én person har omkommet etter at det brøt ut en kraftig brann i en skyskraper i Dubai torsdag kveld. Vitner på stedet sier til NRK at store deler av bygningen er ødelagt.

Brann i skyskraper i Dubai

Ingen skal ha blitt skadet i den kraftige brannen, som brøt ut rundt klokken ti lokal tid.

Flere videoer lagt ut i sosiale medier viser at det begynte å brenne kraftig i den over 300 meter høye bygningen, som blant annet huser luksushotetellet «The Address», om lag to timer før midnatt, lokal tid. Hotellet har 196 rom og over 600 leiligheter.

Ifølge nyhetsbyrået AP strakk brann seg på det verste over minst 20 etasjer. Brennende vrakrester falt fra skyskraperen da brannbiler kom til stedet.

Nyhetskanalen Al Arabiya siterer myndighetene i Dubai, som melder at én person omkom som følge av et hjerteattak i forbindelse med brannen. 14 personer er lettere skadd, i tillegg skal én person ha fått moderate skader.

Politisjef Khamis Matar al-Mzezima sier like etter klokken åtte at alle beboerne ved hotellet er evakuert. En time etter at brannen startet hevdet myndighetene i Dubai at den er 90 prosent under kontroll. TV-bilder viste imidlertid at bygningen fortsatt sto i full fyr.

Eksplosjoner i bygget

I et videointervju CNN har gjort med et vitne på stedet ser man en eksplosjon i bunnen av hotellet mens brannen pågår. Også AP melder at det skal være hørt flere eksplosjoner. Årsaken til brannen er ikke klarlagt, men ifølge myndighetene startet den på fasaden uten å spre seg inn i hotellet.

Edris Hamdard er på bryllupsreise i Dubai, og sa ved sju-tiden torsdag at det kan se ut som om lag halvparten av den over 60 etasjer høye bygningen står i brann.

– Høyre side av bygningen er nesten nedbrent. Det er mye brannmannskaper på stedet, men jeg vet ikke om noen er skadd, sier Hamdard.

«The Adress» ligger like ved Burj Khalifa, kjent som verdens høyeste skyskraper. Området rundt de to bygningene er evakuert. Det er fra dette området det årlige nyttårsfyrverkeriet avfyres. Totalt skulle 1,6 tonn med fyrverkeri skytes opp, ifølge AP.

Brannen brøt ut like før fyrverkeriet skulle starte, på et tidspunkt svært mange mennesker hadde samlet seg i området for å få med seg feiringen.

– Folk må forlate stedet, og det kan virke som den planlagte feiringen må avlyses, sa Hamdard til NRK ved sju-tiden torsdag.

Noe senere melder nyhetsbyrået AFP at fyrverkeriet likevel vil bli gjennomført som planlagt.

– Full kaos i gatene

Imran Tariq i Dubai

Imran Tariq fra Furuset i Oslo er like ved det brennende hotellet.

Foto: Privat / Privat

Også Imran Tariq fra Furuset i Oslo befinner seg i nærheten av den brennende bygningen. Ifølge Tariq kom det mye sort røyk fra bygningen da han snakket med NRK ved halv åtte-tiden torsdag kveld.

– Jeg står like ved hotellet, ved Dubai Mall, og det er mange som har samlet seg for å se. Alle hadde gledet seg til nyttårsfesten og det har vært massivt med sikkerhet rundt dagen i dag. Det kryr med mennesker her, sier Tariq, som forteller at det brenner i de øverste etasjene av bygningen.

– Alle ble jaget ut av Dubai Mall etter varsel fra brannvesenet. Det er full kaos i gatene, og det er politi, ambulanse og brannbiler her, sier Tariq, som tror om lag 5000 mennesker er i området utenfor Dubai Mall, verdens største kjøpesenter.

– Hotellet er på motsatt side av Dubai Mall, så vi ser ikke alt. Sikkerhetsvakter jager alle bort fra området, så brannmannskaper kan slukke brannen. Jeg tror folk føler seg trygge her jeg er, sier Tariq.

Adress Hotell i Dubai i brann
Laster kart, vennligst vent...

Artikkelen oppdateres.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt