Hopp til innhold

Sky News: Politiet har identifisert mistenkte i Skripal-saken

Britisk politi mener de har identifisert flere mistenkte gjerningspersoner etter giftattentatet mot Sergej Skripal og hans datter Julia.

Sergej og Julia Skripal

Sergej Skripal og datteren Julia ble syke etter et angrep i den lille, britiske byen Salisbury den 4. mars.

Foto: AP/NRK

Etterforskere mener de har identifisert de mistenkte gjerningspersonene fra Novitsjok-angrepet, gjennom materiale fra overvåkingskameraer, sier en kilde med kjennskap til saken til Sky News.

Det skal være snakk om mer enn én gjerningsperson. Politiet tror flere russiske personer er involvert i giftattentatet mot den russiske eksspionen.

Skripal og hans datter ble forgiftet i den britiske byen Salisbury i mars.

Etterretningsoffiser

Sergej Skripal er en pensjonert russisk etterretningsoffiser, som i 2006 ble dømt til 13 års fengsel i Russland for å ha spionert på vegne av Storbritannia.

Han og datteren Julia ble syke etter et angrep i den lille, britiske byen den 4. mars. De ble funnet bevisstløse på en benk i Salisbury og britisk har fastslått at de to var utsatt for et attentat der det ble benyttet nervegift.

Britiske myndigheter har uttalt at de to ble utsatt for nervegiften Novitsjok, en gift som ble utviklet i Sovjetunionen på slutten av den kalde krigen.

Politiet i Storbritannia mener Sergej Skripal først kom i kontakt med nervegiften i sitt eget hjem, etter at de største konsentrasjonene av nervegift er funnet på inngangsdøren i hjemmet hans i Salisbury.

Nytt tilfelle

Den 30. juni et britisk samboerpar i 40-årene hadde blitt utsatt for den samme nervegiften. Paret ble funnet bevisstløse i huset sitt i Amesbury, nær Salisbury sør i England.

Dawn Sturgess døde på sykehus som følge av nervegassen, mens samboeren, Charlie Rowley, fortsatt ligger på sykehus.

Tilstanden er alvorlig, men stabil. Paret ble utsatt for store doser av nervegiften.

Byen ligger noen kilometer unna Salisbury i Storbritannia

Da politiet ransaket parets bolig, fant de en liten flaske med nervegassen. Politiet etterforsker om saken har en forbindelse med Skripal-saken.

SISTE NYTT

Siste nytt