Skuespiller tatt for bankinnbrudd

Den amerikanske skuespilleren Elmore «Rip» Torn er i klammeri med loven. Fredag ble han arrestert med en ladet revolver etter å ha brutt seg inn i en bank.

Rip Torn

Skuespiller Rip Torn ble tatt av politiet i Connecticut etter å ha brutt seg inn i en bank.

Foto: Louis Lanzano / Scanpix/AP

Ifølge den amerikanske TV-kanalen NBC var Torn påvirket av alkohol da han brøt seg inn i banken i Salisbury i delstaten Connecticut.

Rip Torn

New York-politiets «mug shot» av Rip Torn.

Foto: New York State Police / Scanpix/AP

Da alarmen gikk i the Litchfield Bancorp, rykket politiet ut og fant et knust vindu på baksiden og en full Torn inne i lokalet. Torn bor selv i Salisbury.

Flere hendelser i fylla

Politiet fraktet Torn bort fra banken, og nå sitter han fengslet med en kausjon satt på 100 000 dollar.

Torn er nå blant annet tiltalt for å bære våpen uten tillatelse, for å bære våpen mens han var beruset og for innbrudd. Saken skal opp i retten i morgen.

Den 78 år gamle skuespilleren har også tidligere havnet i problemer i forbindelse med alkohol. I 2008 ble han dømt for fyllekjøring i Salisbury, mens han i 2004 ble frikjent av juryen i en fyllekjøringsak der han krasjet med en drosje i New York City.

I 2006 ble han igjen arrestert for fyllekjøring etter å ha krasjet med en trailer i North Salem i delstaten New York. Bildet som New York-politiet tok av Torn etter at han ble arrestert i ble senere brukt av en politiker i Cincinnati i en kampanje mot kriminalitet. Polikeren måtte senere beklage bruken av bildet.

Etter dommen i 2008 unngikk han fengsel ved å godta å bli med i et behandlingsprogram for misbrukere.

Kunne vært Jack Nicholson

Torn har spilt i en lang rekke filmer siden han debuterte i Baby Doll i 1956.

Karrieren kunne vært annerledes hadde han ikke kranglet med skuespillerkollega Dennis Hopper om rollen som George Hanson i filmen Easy Rider. Rollen var opprinnelig skrevet for Torn, men etter at Hopper trakk kniv mot ham under krangel på en restaurant i New York, gikk rollen til Jack Nicholson.

Torn vant Emmy i 1996 for The Larry Sanders Show og har i det siste spilt i en rekke episoder av 30 rock. I 1983 ble han nominert til Oscar for beste birolle i filmen Cross Creek.

Mest kjent er han kanskje fra sin rolle i filmen Men in Black.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt