NRK Meny
Normal

Skudd på Israel-Libanon-grensen

Israelske og libanesiske grensesoldater skjøt mandag morgen mot hverandre, opplyses det fra begge sider. Begge sidene skylder på den andre parten.

En libanesisk soldat vokter grensen mellom Israel og Libanon

En libanesisk soldat vokter grensen mellom Israel og Libanon etter skytingen mandag morgen.

Foto: ALI DIA / Afp

Det israelske militæret hevder at deres soldater ble beskutt mens de arbeidet på den israelske siden av den FN-tegnede grensen mot Libanon.

Misnøye med den FN-tegnede grensen

En libanesisk militærtalsmann hevder at soldatene først åpnet ild da de israelske soldatene krysset grensen, som ble etablert i 2000. Begge sider har uttrykt misnøye med FN-grensen.

– I dag tidlig utførte israelske soldater en rutinepatrulje inne på vårt territorie nær grensen mellom Israel og Libanon. De ble da beskutt, sier en militærtalskvinne til nyhetsbyrået AFP.

Hun opplyser at de israelske soldatene besvarte skuddene, og at UNIFIL (FNs fredsbevarende styrker i området) ble informert om hendelsen.

Ingen såret

En anonym kilde i Libanons forsvar sier til AFP at de israelske soldatene gikk 30 meter inn på libanesisk område, og at de libanesiske soldatene avfyrte varselsskudd. Kilden sier så at de israelske soldatene trakk seg tilbake og løsnet skudd.

Det ble først meldt at en libanesisk soldat ble såret, men det blir tilbakevist av den libanesiske kilden.

Det opplyses fra UNIFIL at de er informert om hendelsen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt