Elev drept etter skoleskyting i Oregon i USA

En person er drept etter at en person løsnet skudd på en ungdomsskole utenfor Portland i Oregon. Gjerningsmannen er også drept.

Skoleskyting i Oregon

Foreldre trøster hverandre etter en ny skoleskyting i USA, denne gangen i delstaten Oregon.

Foto: Faith Cathcart / Ap

Politiet ble varslet klokken 8 om morgenen lokal tid og rykket ut til Renyolds High School som ligger i Troutdale, en forstad til Portland.

Politiet opplyste først at minst tre personer med våpen skal ha avfyrt skudd. Én av de mistenkte ble drept inne på skolen.

Ifølge The Oregonian ble en annen mistenkt pågrepet ved en kirke i nærheten av skolen. Denne personen skal ha vært bevæpnet.

Senere opplyste en talsmann for sheriffen at de tror det bare skal ha vært snakk om én skytter.

En person drept

Vel en time etter de første rapportene kom inn, opplyste politiet at situasjonen begynte å stabilisere seg.

– Dette er en tragisk dag for Troutdale. En mann gikk inn på skolen og løsnet skudd. En ung elev ble dessverre skutt og drept. Gjerningspersonen er også drept, sier politisjef Scott Anderson på en pressekonferanse.

Det er uklart hvor mange som er skadd, men ifølge politiet pågår etterforskningen for fullt.

Tv-bilder viser et stort oppbud av politifolk og elever som tas hånd om av hjelpepersonell.

Laster Twitter-innhold

Foreldre har fortalt at skytingen begynte i første time da noen av elevene hadde gym. Skytingen skal ha skjedd i garderoben.

Siste skoledag

Engstelige foreldre strømmet til skolen da nyheten ble kjent.

Craig Tuholski og kona stod utenfor skolebygningen og ventet på livstegn fra sin 15 år gamle sønn.

– Jeg er sikker på at han har det bra, men jeg blir engstelig når jeg ikke hører noe, sier Tuholski til The Oregonian.

Laster Twitter-innhold

Avgangselevene skulle etter planen ha eksamen i dag på det som er siste skoledag, og flere av elevene hadde ennå ikke kommet på skolen.

Troutdale er en forstad til Portland i Oregon og har 16.000 innbyggere. Renyold's High school er den største ungdomsskolen i byen med mer enn 2800 elever, ifølge NBC.

Dagens skoleskyting er den tredje så langt i år i USA. 23. mai gikke en mann berserk på et college nord for Los Angeles og tok livet av seks personer før han tok sitt eget liv. For fem dager siden drepte en mann en person og skadet to andre på et college i Seattle.

Laster kart, vennligst vent...

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt