NRK Meny
Normal

Skrøt av voldtektsmann

Den russiske regjeringen klager på oversettelsen etter beskyldningene.

Vladimir Putin
Foto: LEHTIKUVA / REUTERS

En rekke medier meldte at president Vladimir Putin har skrytt av sin israelske kollega Moshe Katsavs evner som voldtektsmann.

– Russisk er et svært komplisert språk. Jeg synes ikke at den direkte oversettelsen gjenspeiler innholdet i spøken skikkelig, sier den russiske regjeringstalsmannen Dmitrij Peskov til BBC.

- Grunnlag for tiltale

Israelsk politi mener det er grunnlag for å tiltale president Katsav for voldtekt, seksuelle overgrep og avlytting. Skandalen framkalte beundring hos Putin da han møtte den israelske statsministeren Ehud Olmert denne uken.

– For en kraftfull mann presidenten har vist seg å være! Han voldtok ti kvinner – det hadde jeg aldri trodd. Vi er alle overrasket og misunnelige, sa den russiske presidenten, ifølge russiske journalister som overhørte samtalen.

Fikk skryt

Andre versjoner av historien har en noe annerledes – og mindre sexistisk – gjengivelse av Putins kommentar:

– Vi visste ikke at han kunne håndtere ti kvinner, skal presidenten ha sagt, ifølge en tjenestemann i den israelske delegasjonen som fulgte Olmert under besøket i Moskva.

Dmitrij Peskov bekrefter overfor BBC at Putins ord falt mer eller mindre slik de er sitert i ulike medier – selv om nyansene i den forsøksvis vittige kommentaren ifølge talsmannen altså ikke kommer fullstendig til sin rett i oversettelsene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt