Russisk toppolitiker ba vakt voldta gravid journalist

Russisk partileder med verbalt angrep mot journalist under en pressekonferanse.

Angriper russisk journalist
Foto: Faksimile

Leder i det høyrepopulistiske liberaldemokratiske partiet (LDPR) Vladimir Zjirinovskij risikerer å bli fratatt retten til å tale i Dumaen i tre måneder etter at han grovt fornærmet en gravid journalist.

Seansen ble filmet på en pressekonferanse fredag da den kvinnelige journalisten spurte Zjirinovskij om Russland burde svare på at russiske menn nektes innreise til Ukraina.

  • SE HELE KLIPPET LENGER NED.

Zjirinovskij likte ikke spørsmålet og svarte med å holde en høylydt tale der han først anklaget kvinnelige politikere i Ukraina for å lide av nymfomani, for så å påstå at journalisten led av det samme, skriver Russia Today.

Han dyttet deretter en av vaktene mot henne og ga ordre om at han burde «voldta henne hardt».

– Kyss henne, klem henne, kyss, klå, sa Zjirinovskij til vakten.

Da journalisten sa hun var gravid, oppfordret Zjirinovskij henne til å holde seg hjemme.

Da en annen kvinnelig journalist brøt inn for å forsvare kollegaen sin, sa Zjirinovskij til den gravide kvinnen at hun ikke burde omgås lesbiske kvinner, og lirte av seg en rekke homofobiske setninger.

Fordømmer oppførselen

Nestleder i kommisjonen for etikk i Dumaen, Andrej Andrejev krever at Zjirinovskij ber om unnskyldning og blir brakt til taushet i tre måneder.

Han sier de vil ta en avstemming på hvilke konsekvenser Zjirinovskij får for oppførselen sin.

Det liberaldemokratiske partiet støtter stort sett president Vladimir Putin i den russiske nasjonalforsamlingen, men har aldri hatt noen reell makt. Partiet møter stadig kritikk for sine offentlige uttalelser.

Zjirinovskij har i løpet av hele sin karriere provosert og vekket avsky. Han har blitt omtalt som russisk politikks fremste klovn og har blant annet uttalt at Norge bør bli en del av Sverige og at alle «svake stater» i Europa burde fjernes.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt