NRK Meny
Normal

Skotter heiste meksikanske flagg da Trump kom på besøk

Naboene til Trumps golfbane i Skottland heiste det meksikanske flagget for å vise sin avsky da den amerikanske presidentkandidaten kom på besøk for å spille en runde. Det ville Trump ikke snakke om.

Skotsk og meksikansk flagg på nabohus ved Trumps golfbane i Aberdeen

NABO-PROTEST: Naboene til Trumps golfbane i Aberdeen i Skottland hadde heist det skotske og det meksikanske flagget som en demonstrasjon mot Trumps planer om å bygge en mur mellom USA og Mexico.

Foto: CARLO ALLEGRI / Reuters

Donald Trump ble møtt av demonstranter med meksikanske flagg da han kom på besøk til golfbanen han grunnla nordøst i Skottland lørdag.

Både demonstrantene og flere av naboene til golfanlegget hadde skaffet seg meksikanske flagg for å vise Trump hva de mener om hans uttalelser om meksikanere og hans planer om å bygge en mur mellom USA og Mexico.

Demonstrantene bar hjemmelagde skilt med slagord som «Love Trumps hate» og «Stop the hating». De hadde tatt seg opp på en ås ved Trump International Golf Links' klubbhus litt nord for Aberdeen på østkysten av Skottland..

Laster Twitter-innhold

Ledet journalistene bort

Trump-ansatte geleidet journalistene som fulgte Trump, vekk da demonstrantene dukket opp. Han ville ikke snakke om flaggene rundt banen.

Donald Trump på Trump International Golf Links i Aberdeen

Donald Trump snakker med journalister på Trump International Golf Links i Aberdeen

Foto: CARLO ALLEGRI / Reuters

– Symbolsk motstand

– Jeg vil særlig at de amerikanske journalistene skal se det, sier David Milne, en av dem som flagget.

Han sier markeringen er en «liten solidaritetserklæring» til det meksikanske folket, og et symbol på motstand mot Trump.

– Hvis han blir president, vil USA være i krig i løpet av en uke, og konkurs i løpet av to. Mannen er en idiot, sier Milne.

Meksikansk flagg ved Trump International Golf Links i Aberdeen

NABO-PROTEST: Flere av naboene til Trump International Golf Links i Aberdeen hadde heist det meksikanske flagget i anledning Trumps visitt.

Foto: CARLO ALLEGRI / Reuters

Omstridt golfbane

Trumps golfanlegg var svært kontroversielt i Skottland siden det er bygget i et verneområde med bølgende sanddyner. Han har også vekket sinne blant mange fordi han har forsøkt å stanse en vindmøllepark som han mener ødelegger utsikten.

Trump selv sammenlignet demonstrantene med sine rivaler i kampen om å bli republikanernes presidentkandidat, som han sa var misfornøyd fordi de hadde tapt.

Laster kart, vennligst vent...

Trump International Golf Links ligger nord for Aberdeen i Skottland, i et verneverdig naturområde.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt