Hopp til innhold

Skotsk helsetopp brøt hytteforbud – måtte gå

Skottlands øverste helsedirektør Catherine Calderwood trakk seg søndag etter å ha blitt fersket for brudd på egne smitteregler.

Catherine Calderwood

AVSLØRT: Cathrine Calderwood ble tvunget til å trekke seg etter å ha blitt avslørt på hyttetur i strid med de skotske smittereglene.

Foto: AFP / NTB Scanpix

To helger på rad har Calderwood reist til sitt andre hjem, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Dette er i strid med reglene for å begrense smitte av koronaviruset, og bildene av Calderwood på feriestedet vakte stor oppsikt.

Først beklaget hun. Senere kom nyheten om at hun trekker seg.,

Calderwood begrunnet avgangen med at den rettmessige oppmerksomheten om hennes oppførsel ville ta bort fokus fra jobben som regjeringen og helsepersonell må gjøre for å få landet gjennom pandemien.

– Det er med tungt hjerte jeg trekker med som helsedirektør, sa hun.

Fersket av fotograf

Bilder som er spredt på nettet viser Calderwood og familien utendørs knappe 100 meter fra landstedet i Earlsferry i landskapet Fife 4. april. Earlsferry ligger over en times kjøretur fra Edinburgh.

Hun har manet skottene til å overholde reglene som er satt for å hindre smittespredning, men ble altså selv fersket av en fotograf. Bildet av Calderwood med mann, tre barn og to hunder på en golfbane nær feriehuset, ble først trykket i The Sun.

Da avsløringen av Calderwoods hyttetur kom, sa Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon først, ifølge BBC, at Calderwood var uunnværlig, men at hun ikke lenger skulle ha en slik fremtredende rolle. Litt senere kom meldingen om at Calderwood hadde trukket seg.

Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon.

STØTTET: Cathrine Calderwood sammen med Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon på en pressekonferanse om smittevern 12. mars.

Foto: Jeff J Mitchell / AFP

SISTE NYTT

Siste nytt