NRK Meny
Normal

10.000 hjem evakuert fra flammehavet i California

Brannvesenet i California sliter med å få kontroll på skogbrannen som har herjet delstaten og truer flere tusen hjem i fjellområdene nord for storbyen Los Angeles.

Brannmann i California kjemper mot skogbrannen Sand Fire
Foto: GENE BLEVINS / Reuters

Vindforholdene har vært imot brannvesenet i California de siste dagene. Skogbrannen som herjer store deler av Santa Clarita Valley har ført til evakueringen av 10.000 hjem.

Brannvesenet i California har funnet et brent lik i et nabolag som er rammet av flammene som herjer i området, men det er fortsatt ikke kjent om vedkommende ble drept som følge av skogbrannen.

3000 brannmenn i arbeid

Brannmannskaper i Los Angeles kjemper fortsatt for å få kontroll over skogbrannen som har ført til at sheriff-avdelingen i Los Angeles har bedt om evakueringen av 10.000 hjem.

Ifølge US Forest Service har antallet brannmenn som forsøker å slukke brannen økt fra 1600 til nesten 3000 brannmenn i løpet av helgen. Fortsatt skal brannvesenet kun ha kontroll på ti prosent av skogbrannen, skriver Los Angeles Times.

– Det brenner utrolig raskt og fort, og våre brannmenn gjør en fantastisk jobb, men å komme seg inn til brannen er utrolig farlig, sier brannkaptein Justin Correl ved San Bernardino Nasjonalpark til Los Angeles Times.

US-SOUTHERN-CALIFORNIA-SAND-FIRE-GROWS-TO-20,000-ACRES Southern California Sand Fire Grows To 20,000 Acres

I løpet av helgen har antallet brannmenn som forsøker å slokke skogbrannen i California nesten doblet seg til nesten 3000.

Foto: DAVID MCNEW / Afp

– Aldri sett en brann som denne

Brannen hadde fram til lørdag for det meste pågått i skogsområder uten hus, men etter vinden skiftet retning spredte den seg nærmere tettbygde boligstrøk.

Etter flere tiår uten en stor brann, og flere år med tørke har ført til at brannen har kunnet bevege seg raskt gjennom fjellområdene, sa Michael Antonvich, som representerer myndighetene, skriver nyhetsbyrået AFP.

– Vi har aldri sett en brann som denne, forteller brannsjef i Los Angeles John Tripp til Los Angeles Times.

Brannen, som er oppkalt etter Sand Canyon, er den fjerde store brannen i løpet av de siste seks ukene i California, nå bekymrer brannvesenet seg for fortsettelsen.

– Vi er i juli, og allerede har vi hatt fire store branner i løpet av seks uker. Dette kan bli ille, forteller Tripp til avisen.

Brann ved hus i California

Flere tiår uten en stor brann, og flere år med tørke har ført til at brannen har kunnet spre seg svært fort, opplyser myndighetene.

Foto: DAVID MCNEW / Afp
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt