Skogbrannen i California sprer seg: – Har ikke kontroll på flammene

Skogbrannen i California er ute av kontroll. Søndag er 1500 personer evakuert fra hjemmene sine, og brannen er i ferd med å spre seg til nye områder.

Brannvesenet i California har funnet et brent lik i et nabolag som er rammet av flammene som herjer over store deler av Santa Clarita Valley.

Personen ble funnet lørdag kveld i det nordlige Los Angeles. Nå prøver etterforskere å finne ut om vedkommende ble drept som følge av skogbrannen, eller om det kan ha vært en annen årsak, melder AFP.

Ekstrem tørke og sterk varme

Minst 1500 hjem er evakuert fra flammene, etter at delstaten nok en gang ble rammet av kraftige skogbranner fredag kveld.

Brannen hadde i stor grad pågått i skogsområder uten hus, men spredte seg videre lørdag nærmere tettbygde boligstrøk. Etter at vinden skiftet retning fra nordvest til sørvest, har flammene beveget seg til Sand Canyon.

– Brannens raske vekst har vært drevet av sterk varme, lav luftfuktighet og en ekstrem tørke vi ikke har sett på flere år, sier Michael Antonvich, som representerer myndighetene.

Laster Twitter-innhold

– Må være klare til å flykte

Skogbrannen utspilller seg nå på et område nærmere 90.000 dekar. Brannvesenet opplyser at de bare har klart å slukke 10 prosent av dette.

NRK har flere ganger skrevet om skogbrannene som herjer i California. I 2013 ble delstaten rammet av en de største skogbrannene i moderne historie. Den gang ble 89.000 hektar redusert til aske, og flere tusen deltok i slukkingsarbeidet.

Nå må brannetater igjen håndtere et stort flammehav. Bare over natten har et skogsområde med flere tusen hektar brent ned, og spredt seg ytterligere.

– Vi ber beboere i området om å følge nøye på værmeldinger de neste dagene. De må være klare til å flykte fra hjemmene sine når som helst, sier John Tripp i byens brannavsnitt til LA Times.

Laster Twitter-innhold

Hindret fra slukking

Den sterke vinden har det siste døgnet drevet brannen til nye kriker og kroker i det fjellrike landskapet. Bratte bakker og dype daler i et stort og uoversiktelig løsmasseterreng gjør det krevende for brannmannskap å komme til.

Dermed sprer brannen seg videre. I tillegg er høye temperaturer i seg selv et faremoment for innbyggere som bor i området der brannen herjer.

– Når temperaturen er såpass høy, øker faren for alvorlig dehydrering, utmattelse og heteslag. Temperaturen kan være dødelig, advarer en helseoffiser til den amerikanske avisen.

Folk i området blir nå rådet til å unngå aktivitet utendørs. Spesielt råder myndighetene barn, eldre og personer med lunge - og hjertesykdommer til å forbli innendørs.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt