NRK Meny
Normal

Skogbrann i Chile ute av kontroll

Skogbrannen har allerede brent bort 5000 mål av nasjonalparken Torres del Paine. Brannen skal være helt ute av kontroll.

Chilenske myndigheter så seg tvunget til å stenge nasjonalparken Torres del Paine som ligger sør for Santiago etter at en massiv skogbrann har brutt ut. Flybilder fra området viser en enorm sky av røyk over turkise innsjøer og snøkledde fjelltopper.

300 brannmenn, soldater og skogvoktere forsøker å få kontroll på flammene, men sterke vinder gjør det for øyeblikket til en umulig oppgave.

Chiles president Sebastian Pinera sier at over 8500 hektar av det patagoniske steppelandskapet er brent ned. Det er nesten fire prosent av det totale arealet.

Myndighetene har nå bedt om hjelp fra USA, Australia og Argentina, melder nyhetsbyrået AFP.

100.000 turister besøker hvert år nasjonalparken som er kjent for sitt landskap med høye fjell, isbreer, skoger og innsjøer. 700 personer, de fleste turister, har nå blitt evakuert fra området.

– Vi står overfor en svært kompleks og utfordrende situasjon på grunn av sterk vind og svært brennbar vegetasjon, sier Vicente Nunez, leder av det nasjonale sikkerhetskontoret i Chile.

Regnet som er meldt i morgen kan være avgjørende for det videre slukningsarbeidet. Det forventes en nedbør på 15 millimeter.

Brannen brøt ut sent tirsdag, og avanserte raskt i tørr vegetasjon.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt