Skjulte 11 døde kvinner i huset - skyldte på pølsefabrikk

Anthony Sowell er tiltalt for å ha drept og begravd 11 kvinner i og rundt huset sitt, og ga skylden for lukten på en pølsefabrikk i nærheten. Mandag møter han i retten i den amerikanske delstaten Ohio.

Anthony Sowell

Anthony Sowell i retten i Cleveland, Ohio i mars i fjor. I morgen begynner rettssaken mot ham.

Foto: Mark Duncan / AP

I over to år lå kvinnene begravd på eiendommen til Sowell før grusomhetene ble avslørt 29. oktober 2009 .

Alle kvinnene som Sowell er tiltalt for å ha drept, var svarte, fattige og levde vanskelige liv som tvang dem ut på gatene.

På grunn av dette ble det ikke alltid meldt tidlig fra om at de var savnet. Likevel rettes det spørsmål til politiet i Ohio om hvorfor de ikke fant ut av dette tidligere.

Politiet undersøker hjemmet til Anthony Sowell i Cleveland

I oktober 2009 undersøkte politiet hjemmet til Antony Sowell, og fant 11 drepte kvinner.

Foto: The Plain Dealer, John Kuntz / Scanpix/AP
Politiet undersøker hjemmet til Anthony Sowell i Cleveland

Anthony Sowell er tiltalt for nesten 100 forhold.

Foto: The Plain Dealer, John Kuntz / Scanpix/AP
Patricia Warren holder et bilde av sin savnede kusine Janice Webb

Patricia Warren holder et bilde av sin savnede kusine Janice Webb, som var ett av Anthony Sowells ofre.

Foto: The Plain Dealer, John Kuntz / AP

Hadde politiet reagert før, kunne seks av kvinnene vært reddet.

Ble ikke trodd av politiet

En blodig kvinne gikk til politiet i desember 2008, og fortalte dem om hennes desperate flukt fra den tidligere overgrepsdømte Sowells hus. Men politiet mente at hun ikke var et troverdig vitne, og anla ikke sak - til tross for at de fant blod og spor etter kamp i Sowells hus.

En annen kvinne ble også oversett da hun i april 2009 sa til politiet at Sowell i tre dager gjentatte ganger hadde voldtatt henne i huset, etter at han hadde sagt til henne at hun måtte «behandles som et dyr».

I september 2009 gikk en tredje kvinne til politiet og fortalte at Sowell hadde lokket henne inn i huset, der han hadde voldtatt henne og kvalt henne med en ledning før han lot henne gå da hun kom til bevissthet.

Fant to døde kvinner i en seng

Først én måned senere, da politiet kom til huset med en ransakelsesordre, ble likene av de 11 drepte kvinnene funnet. Siden Sowell ikke var hjemme, gikk politiet inn. I en seng i tredje etasje fant politiet to kvinner som hadde vært døde lenge. Den ene hadde vært savnet siden 10. november 2008.

Politiet lette gjennom huset og hagen de neste ukene, og fant åtte lik og én hodeskalle.

51 år gamle Sowell ble arrestert da han kom gående ned gaten to dager etter at likene ble funnet.

Nå risikerer han dødsstraff dersom han blir dømt for de nesten 100 tiltalepunktene, som inkluderer bortføring, voldtekt, ran og forsøk på drap.

Skyldte på pølsefabrikk

Sowell flyttet tilbake til Cleveland da han var ferdig med militæret i 1985, men etter fem år ble han sendt til fengsel etter å ha blitt dømt for en voldtekt av en gravid kvinne.

Da han slapp ut i 2005 flyttet han tilbake, og bodde snart sammen med sin kjæreste, Lori Frazier - niesen til Cleveland-borgermester Frank Jackson.

– Han tok godt vare på meg, og jeg visste aldri at det var noen døde mennesker i huset, sa Frazier til TV-kanalen WOIO like etter at Sowell ble arrestert.

Men hun hadde ofte spurt Sowell om hvor lukten i huset kom fra. I begynnelsen var Sowells svar at det var fordi stemoren hans - som bodde i første etasje - gjorde så dårlig rent. Senere fortalte han at lukten kom fra en pølsefabrikk i nærheten.

I 2008 flyttet Frazier ut fordi hun ønsket et annet liv enn å ta narkotika sammen med Sowell. Hun visste ikke at hun da flyttet fra en massemorder.

SISTE NYTT

Siste nytt