NRK Meny
Normal

12 drept og 25 såret i England

Fra Cumbria i Nord-England kommer det flere rystende øyenvitneskildringer om hva som skjedde da en drosjesjåfør drepte 12 personer. Flere skal være såret, tre alvorlig.

Video Skjøt og drepte 12 mennesker

Politiet står vakt med et offer i Whitehaven i Cumbria.

Derrick Bird

Den 52 år gamle taxisjåføren Derrick Bird herjet nordvest England med et skytevåpen i flere timer før han ble funnet død.

Foto: HO / Reuters

Gjerningsmannen herjet gjennom flere småbyer nordvest i England i flere timer i løpet av formiddagen. Situasjonen var lenge kaotisk, og det er fortsatt uklart hvor mange Derrick Bird har skutt.

Klokken 18.20 i kveld opplyste politiet i Cumbria at 12 personer er drept. Den antatte gjerningsmannen er funnet død, og politiet tror han tok sitt eget liv.

Dramaet skal ha pågått i minst tre timer, og politiet melder om minst 30 åsteder.

Derrick Bird ble funnet klokken 13.40 lokal tid. Den første skytingen ble meldt inn klokken 10.35.

Les også: – Derrick var en hyggelig fyr

På pressekonferansen klokken 18.20 opplyste politiet at de fortsatt ikke vet hva motivet er, og politiet jobber med å finne ut hva som har skjedd.

Fant Bird i skogen

Politiet fant en død mann som det tror er gjerningsmannen. Derrick Bird forlot bilen sin og flyktet videre til fots etter skytingen. Brid ble funnet i nærheten av der bilen sto. Det er også funnet et våpen ved siden av mannen.

– Jeg kan bekrefte at vi har funnet en død mann i skogen i nærheten av Boot. Vi tror det er Derrick Bird. En formell identifikasjon vil bli gjort senere, sa politiet i Cumbria tidligere i dag ifølge skynews.com

Person skutt i Egremont

Politiet fant en person skutt i Egremont i Cumbria. I alt ble 12 personer skutt og drept.

Foto: Andrew Milligan / Ap

Skutt fra bilvinduet

Et vitne bosatt ikke langt fra Egremont forteller at han fant en mann liggende på dørstokken sin. Han blødde fra to skuddsår og ropte om hjelp, fortalte 38 år gamle Gary Toomey til newsandstar.co.uk.

Toomey hørte det han trodde var bildekk som eksploderte mens han jobbet hjemme. Han løp ned og fant en blødende mann liggende på dørstokken sin.

– Han blødde kraftig fra siden av ansiktet, fortalte Toomey.

Den blødende mannen sa han først hadde prøvd å kaste seg unna et skudd, og at mannen i bilen hadde rettet våpenet sitt mot ham igjen og skutt ham i ryggen fra kloss hold.

Video Reaksjoner i nærmiljøet etter skyting

Reaksjoner i nærmiljøet etter skyting.

Derrick Bird bommet heldigvis såpass mye at kun noen få haglekuler traff mannen.

– Jeg gikk for å hente noen håndklær. Mannen hadde store smerter, forteller Tommey.

Det tok 15 minutter før ambulansen kom. Litt lenger ned i gata var en annen mann skutt og drept, og ambulansepersonellet måtte la ham ligge.

I kartet nedenfor kan du se alle stedene Derrick Bird skal ha vært.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Redde innbyggere

Et annet vitne fortalte Sky News at det har vært en forferdelig dag i den lille byen Boot.

– Mens jeg fulgte med på nyhetene om hva som skjedde, måtte jeg hele tiden se ut av vinduet. Kanskje var våpendesperadoen utenfor puben min, sa mannen til Sky News.

Politiet ba folk om å holde seg innendørs da det ble meldt om skyting i flere byer i Cumbria nordvest i England, og en stor politiaksjon ble igangsatt for å stanse den antatte gjerningsmannen, en 52 år gammel drosjesjåfør.

– Vi hørte skudd, så en død mann på bakken og så politiet løpe rundt, fortalte et annet vitne.

Alan Hanah, forteller at han ventet ved et fotgjengerfelt.

– Jeg kikket rundt hjørnet og så en mann med et stort haglegevær foran et vindu som var skutt i stykker, forteller Hannah.

Han kom seg unna så raskt han kunne.

Ukjent motiv

Ifølge politiet er det uklart hva som kan være gjerningsmannens motiv.

Regjeringen vil gjøre alt den kan for å hjelpe lokalsamfunnet og de berørte, sa Storbritannias statsminister David Cameron i Underhuset onsdag.

Området der skytingen forgikk ligger i det naturskjønne Lake District som er en stor turistmagnet i England.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt