NRK Meny
Normal

Skjøt kristne studenter

Mannen som skjøt og drepte flere personer i Oregon torsdag, er identifisert som 26 år gamle Chris Harper Mercer, ifølge lokale tjenestemenn.

APTOPIX Oregon School Shooting

BLANT DE VERSTE: Skoleskytingen i Oregon er beskrevet som en av de verste skolemassakrene i USA. 26 år gamle Chris Harper Mercer (øverst til høyre) er identifisert som gjerningsmannen.

Foto: Ap/Myspace

Flere medier melder om identifiseringen, og ifølge CNN har etterforskere avhørt flere av 26-åringens familiemedlemmer og venner.

Minst ni personer ble drept da 26-åringen skjøt rundt seg inne på skoleområdet til Umpqua Community College i byen Roseburg i Oregon torsdag. I tillegg er sju personer skadd.

Gjerningsmannen ble drept i en skuddveksling med politiet. Han hadde ifølge vitner med seg flere skytevåpen.

– Da vi kom til stedet fant vi flere pasienter i flere klasserom. Politiet var på stedet og fikk nøytralisert gjerningsmannen, sier brannsjef Marshal Ray Schoufler i Douglas fylke til TV-kanalen.

LES: Blant de verste skolemassakrene

– Spurte om religion

Flere av studentene på høyskolen forteller om rystende scener under dramaet.

18 år gamle Kortney Moore sier til den lokale avisen News Review at de hadde undervisning da et skudd gikk gjennom vinduet og traff læreren i hodet.

Hun forteller at gjerningsmannen ba alle om å legge seg ned på gulvet. Deretter skal han ha bedt dem om å reise seg og fortelle hvilken religion de tilhørte, før han fortsatte skytingen.

En annen student, Cassandra Welding, sier til lokale medier at hun var i naborommet og at hun hørte mellom 35 og 40 skudd.

En medstudent skal ha åpnet døren for å sjekke hva som skjedde og ble så skutt.

– Deretter låste vi dørene og skrudde av lyset. Vi var i panikkmodus. Vi holdt ryggsekkene våre foran oss, stoler, og hva enn vi kunne bruke til å beskytte oss med i tilfelle han kom, sier hun.

Pekte ut kristne

Flere medier melder også om at Chris Harper Mercer ba kristne studenter om å reise seg opp for å deretter skyte dem i hodet. Anastasia Boylan fortalte sin familie om hva som skjedde i hennes klasserom.

– Da de kristne reiste seg opp sa han, «bra, siden du er kristen skal du få se Gud om ett sekund», forteller faren til Anastasia Boylan til CNN.

Deretter skal Mercer ha drept de som ble stående i klasserommet.

LES: 10 personer drept i skoleskyting

26-åringen skjøt rundt seg inne på skoleområdet til Umpqua Community College i byen Roseburg i Oregon

Kritiserte våpenlovene

Da USAs president Barack Obama kommenterte hendelsen torsdag kveld benyttet anledningen til å angripe landets milde våpenlover.

– Det kan ikke være så lett for noen som vil skade andre å skaffe seg et skytevåpen, sa Obama da han møtte pressen torsdag kveld.

Han understreket at «tanker og bønner» etter skytetragedien ikke er nok.

– USA er det eneste landet i verden som har disse masseskytingene med noen måneders mellomrom. På en eller annen måte er dette blitt en rutine, sa han.

– USA bruker tusenvis av milliarder dollar på å unngå terroristangrep i USA, men Kongressen stanser likevel forslag om å samle inn data om våpeneiere, sa Obama med en tydelig henvisning til sine politiske motstandere.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt