NRK Meny
Normal

Skip kan ha blitt kapret i Sverige

Et lasteskip kan ha blitt kapret av pirater i Østersjøen. Nå har russerne sendt to atomubåter inn i letingen etter «Arctic Sea».

Arctic Sea

15 russiske sjømenn utgjør mannskapet om bord i skipet, som kan ha blitt kapret.

Foto: Pekka Laakso / AP

Britiske og russiske myndigheter frykter at et savnet frakteskip med tømmer har blitt kapret.

Den britiske kystvakten var sist i kontakt med Malta-registrerte frakteskipet i Den engelske kanal 28. juli.

Etter det er skipet søkk borte, og nå frykter myndighetene at skipet og de 15 russiske sjømennene som utgjør mannskapet har blitt kapret av pirater.

Kapret i Sverige

Kystvakten i Storbritannia skal ikke ha hatt noen mistanker til at noe var galt da skipet gikk forbi Dover.

Da skal «Arctic Sea» allerede ha vært i piratenes hender i fire døgn.

Ifølge den maltesiske kystvakten skal skipet ha rapportert at det har blitt bordret av mellom åtte og 12 maskerte personer i politiuniformer mens de befant seg i svensk farvann. Disse skal ha vært bevæpnet.

Mannskapet skal ha blitt bundet, kneblet og utsatt for så hardhendt behandling fra kaprernes side at flere skal ha fått alvorlige skader.

Sender atomubåter

Nå har også russiske myndigheter meldt seg på i saken. Den russiske presidenten Dmitri Medvedev har bedt den russiske marinen være med i søket etter det Malta-registrerte skipet.

Ifølge det franske nyhetsbyrået AFP skal russerne delta med både marineskip, landbaserte og satellittbaserte radarsystemer.

– Alle russiske krigsskip i Atlanterhavet er blitt bedt om å delta i letingen etter «Arctic Sea», forteller Admiral Vladimir Vysotsky fra den russiske flåte til Daily Telegraph .

To russiske atomubåter har satt inn jakten i Atlanterhavet, mens korvetten 'the Ladny' har passert Gibraltarstredet og leter nå langs Portugals kyst, hvor skipet sist ble observert for 11 dager siden.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt