NRK Meny
Normal

Skip hadde tusenvis av edderkopper i lasten

Et skip ble nektet å legge til i havnen i stillehavsøya Guam på grunn av tusenvis av edderkopper som krabbet og krøp over lasten.

Edderkopper som var om bord i lasten til skipet MV Altavia som skulle legge til i Guam

Guams landbrukssjef Joseph Torres (t.v.) viser fram edderkopper som var om bord i lasten til skipet MV «Altavia» som skulle legge til i Guam.

Foto: Jacqueline Hernandez/Pacific Daily News / Ap

Ifølge landbruksdepartementet i Guam ble det oppdaget hundrevis av store edderkopper og tusenvis av mindre blindpassasjerer med åtte bein da havnearbeiderne skulle losse av skipet MV «Altavia».

Edderkopp som var med i lasten til Guam om bord i skipet MV Altavia

En av de tusenvis av edderkoppene som var med i lasten til Guam om bord i skipet MV «Altavia».

Foto: Port Authority of Guam / Ap

Skipet var lastet med bygningsmaterialer. Materialene skulle brukes til å bygge boliger til de 18.000 midlertidige arbeiderne i Ukudu Workforce Village i Dededo i Guam.

– Infisert

Ifølge nyhetsbyrået AP ble lasten sendt tilbake til skipet og landbruksdepartementet ga beskjed om at skipet ikke fikk lov til å legge til havn. «Altavia» hadde sist vært innom Sør-Korea.

– Når du har så mange i så mange ulike størrelser er skipet utvilsomt infisert, sa landbrukssjef Joseph Torres.

Uønsket

Myndighetene vet foreløpig ikke hva slags type etterkopper som befant seg om bord på «Altavia», men sier det er en type som ikke finnes på Guam fra før og at blindpassasjerene er uønsket.

Landbruksdepartementet fryktet at edderkoppene ville skade miljøet på Guam.

Ifølge Bernadette Meno, markedssjef ved havnen i Guam, var det representanter fra Guams byrå for toll- og karantene som oppdaget edderkoppene da de gikk om bord i skipet for å godkjenne lasten før skipet la til i havnen.

Stillehavsøya Guam tilhører offisielt USA og er anerkjent som amerikansk territorium. USA har blant annet flybasen Andersen Air Force Base på øya.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt