Skiftet klær og var på kafé mellom angrepene

Den antatte gjerningsmannen var på internettkafé og skiftet klær mellom de to terrorangrepene i København, bekrefter politiets etterforskning.

Overvåkningsbilder av Omar Abdel Hamid El-Hussein

Nye overvåkningsbilder viser at Omar Abdel Hamid El-Hussein skiftet klær mellom de to terrorangrepene.

Foto: København politi (CC BY 3.0) (Montasje laget av NRK)

Overvåkningsbilder viser at gjerningsmannen skiftet klær mellom de to terrorangrepene lørdag og natt til søndag. På de siste bildene har han en lys hettegenser som ikke kan sees på de første bildene.

Etter en ransakelse av internettkaféen Powerplay, er det også klart at gjerningsmannen oppholdt seg der i tidsrommet kl.22-22.25 lørdag kveld, bekreftet politiet på en pressekonferanse i København mandag ettermiddag.

Ber om tips fra vitner

Utover dette mangler politiet sikker kunnskap om hvor den antatte gjerningsmannen Omar Abdel Hamid El-Hussein (22) oppholdt og beveget seg i tiden før det første attentatet lørdag, og i 12 timer fra han rømte fra stedet og fram til angrepet mot synagogen grytidlig søndag morgen.

Politiet etterlyser derfor flere vitner som kan ha sett mannen, og håper at nye overvåkningsbilder kan hjelpe på folks hukommelse.

– Vi vil meget gjerne ha kontakt med vitner som har lagt merke til gjerningsmannen på hans ferd mot det første åstedet i Serridslevvej 2 på Østerbro, altså før lørdag kl. 15.30, sier ledende politiinspektør Jørgen Skov.

Han sier politiet også er interessert i den antatte gjerningsmannens bevegelser mellom kl. 16.37 lørdag ettermiddag og kl. 4.55 søndag morgen, hvor han hadde skiftet klær. I disse 12 timene vet politiet lite om hans bevegelser.

Omar Abdel Hamid El-Hussein

Omar Abdel Hamid El-Husseins ansikt fanget av et overvåkningskamera.

Foto: Københavns Politi/overvåkningsbilde
Overvåkningsbilde av mannen dansk politi mener står bak angrepene i København

Her skal den antatte gjerningsmannen være på vei til Krudttønden kulturhus lørdag ettermiddag.

Foto: Københavns politi / NTB scanpix

Sårede politifolk har det bra

Mandag ble to andre menn varetektsfengslet i ti dager, siktet for medvirkning til drap. De to er blant annet siktet for å ha hjulpet gjerningsmannen med tilgang til våpen og skjulested.

De fem politifolkene som ble såret i forbindelse med angrepene har det etter omstendighetene bra og vil bli utskrevet fra sykehus i løpet av uka, opplyser politiet i København på pressekonferansen mandag.

Gjerningsmann København-terror
Foto: København politi (CC BY 3.0)

SISTE NYTT

Siste nytt