NRK Meny
Normal

Skepsis til norsk miljøforslag

Norges forslag om å få lagring og fangst av CO2 inn i kvotesystemet viser seg å være svært kontroversielt på Bali.

Greenpeace-aktivist på klimakonferansen på Bali.
Foto: SUPRI / REUTERS

Mens de varslede norske milliardene til regnskogen har blitt godt mottatt, slite Norge mer med å få gjennomslag for forslaget om CO2-lagring på klimamøtet.

Norge arbeider for at CO2-fangst og -lagring skal komme inn i kvotesystemet ved å investere i u-land. Dette skal først endelig bestemmes neste år, men det er sterk skepsis til forslaget.

Skeptisk miljøbevegelse

Men også deler av miljøbevegelsen er skeptiske til forslaget.

- Karbonlagring må først realiseres i stort monn i de rike landene sånn at man vet at det faktisk virker før man eventuelt overfører det til u-land som også skal kutte i sine utslipp, sier Arild Hermstad i Framtiden i våre hender.

Han synes ikke dette er en kjepphest Norge skal holde på lenge under disse forhandlingene.

- Dette bør komme inn på et senere tidspunkt, sier han til NRK.

Er med i sluttspurten

Nå er Norge med i sluttspurten på forhandlingene på Bali i denne omgang. Rundt 40 ministre skal systematisere hvilke utestående spørsmål som skal bli gjenstand for politisk behandling i sluttinnspurten, og Erik Solheim er med som en av politikerne i den runden.

Fredag er klimamøtet på Bali over, og da skal landene ha blitt enige om en dagsorden for videre arbeid. At Kina og USA nå synes villige til å sette seg ned og diskutere er det viktigste som har skjedd.

Fasiten for det videre klimaarbeidet får vi i København i 2009.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt