NRK Meny
Normal

Skal ha fått 750 kroner for å drepe Kim Jong-nam

Den indonesiske kvinnen som er mistenkt for å ha tatt livet av halvbroren til Nord-Koreas sterke mann, Kim Jong-un, skal ha fått 400 malaysiske ringgits, eller rundt 750 norske kroner, for å utføre drapet.

Kim Jong Nam, Kim Jong Un

Kvinnen som er mistenkt for å ha vært med på å drepe Kim Jong-un (t.v.) sin halvbror, Kim Jong-nam, hevder fortsatt at hun trodde det var en spøk.

Foto: Shizuo Kambayashi Wong Maye-e / AP

Det hevder den indonesiske viseambassadøren til Malaysia, Andriano Erwin, etter at han møtte den 25 år gamle kvinnen, som sitter varetektsfengslet i Malaysia i dag.

Kvinnen har hele tiden hevdet at hun trodde det hele var en spøk og at hun var med humorprogram. Betalingen var 90 dollar, eller rundt 750 norske kroner, skriver nyhetsbyrået AP.

– Ifølge henne fikk hun 400 ringgits (omtrent 90 dollar) for å gjøre det, og hun trodde det var en type babyolje, fortalte Erwin pressen etter møtet.

Laster Twitter-innhold

Nervegass

45 år gamle Kim Jong-nam var halvbror til Nord-Koreas leder Kim Jong-un. Han døde kort tid etter at to kvinner gikk bort til ham på flyplassen i Kuala Lumpur og smurte eller sprayet ham i ansiktet med en ukjent væske.

Overvåkningsbilder viser at han kort tid etter angrepet tilkalte betjeningen på flyplassen som senere ringte en ambulanse. Han døde på vei til sykehus.

De foreløpige analysene har identifisert stoffet til å være nervegiften VX, ifølge en pressemelding fra politiet.

Så langt er fire personer pågrepet, og politiet sier at de ønsker å avhøre to til. En av dem er ansatt på Nord-Koreas ambassade i Kuala Lumpur, og den andre jobber for et nordkoreansk flyselskap.

Bildene som skal være fra overvåkingskameraet på flyplassen i Kuala Lumpur, viser angivelig det dødelige angrepet på nordkoreanske Kim Jong-nam. Sørkoreansk etterretning mener han ble drept med gift av nordkoreanske agenter på flyplassen i Kuala Lumpur.Bildene som skal være fra overvåkingskameraet på flyplassen i Kuala Lumpur, viser angivelig det dødelige angrepet på nordkoreanske Kim Jong-nam. Sørkoreansk etterretning mener han ble drept med gift av nordkoreanske agenter på flyplassen i Kuala Lumpur.

Video: Her blir Kim Jong-nam angrepet.

Nord-Korea beskyldes

Kim Jong-nam har levd i eksil de siste årene, og regjeringen i Sør-Korea er overbevist om at Nord-Korea står bak drapet. Dette avvises bastant av nordkoreanske myndigheter, som har beskyldt Malaysia for å samarbeide med "fiendtlige styrker" i etterforskningen. Malaysia har som svar på dette tilbakekalt sin ambassadør fra Nord-Korea.

Den nordkoreanske ambassaden i Kuala Lumpur har også avvist politiets teori om at kvinnene drepte Kim Jong-nam ved å smøre gift i ansiktet hans. Ambassaden mener det virker usannsynlig at kvinnene hadde gift på hendene.

– Hvordan er det da mulig at disse kvinnene fortsatt er i live, skrev ambassaden i en uttalelse onsdag, og ba om umiddelbar løslatelse av de "uskyldige kvinnene".

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt