NRK Meny
Normal

Skal ha drept 100 IS-opprøre på tre dager

Kurdiske peshmerga-styrker har krysset grensen mellom Tyrkia og Syria for å slåss mot terrororganisasjonen IS. Bare de tre siste dagene skal 100 IS-soldater ha mistet livet, ifølge en syrisk eksilgruppe.

Kurdiske peshmerga-soldater på vei inn mot Kobani

I natt krysset kurdiske peshmerga-soldater grensen mellom Tyrkia og Syria.

Foto: YANNIS BEHRAKIS / Reuters

Kampene rundt den syriske byen Ayn al-Arab, eller Kobani, har hardnet til de siste dagene etter at tyrkiske myndigheter i forrige uke besluttet å åpne grensen slik at kurdiske tropper kunne bistå kampene inne i Syria.

150 soldater

I natt gikk 150 tungt bevæpnede Peshmerga-soldater inn i Ayn al-Arab for å kjempe mot IS.

Og støtten kan ha snudd utviklingen. Nå skal antallet IS-opprørere som er drept i forbindelse med den strategisk viktige byen, som kurderne kaller Kobani, ha økt til 576 siden kampene begynte den 16. september. Det melder eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Tidligere i uken hadde 10 kurdiske soldater gått inn i Ayn al-Arab for å undersøke og legge forholdene til rette for nattens angrep.

Nær tusen drepte

IS-medlemmene skal ha kommet fra de syriske provinsene Aleppo og Raqqa for å delta i kampene om byen, som forsvares av den kurdiske YPG-militsen.

Ifølge SOHR ble også 15 YPG-soldater drept i kampene fredag, mens ytterligere 11 IS-opprørere ble drept i luftangrep fra den USA-ledede koalisjonen i både Ayn al-Arab og Raqqa-provinsen.

I alt er 958 personer registrert døde etter kampene for Ayn al-Arab.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt