Sjuåringens første ord: «Jeg var så redd»

Sjuåringen som overlevde massakren i de franske alpene har sagt sine første ord etter å ha våknet opp fra kunstig koma.

Blomster på åsted ved Chevaline, Frankrike

Blomster på åstedet ved Chevaline, Frankrike.

Foto: Laurent Cipriani / Ap

Det var mandag jenta våknet opp etter å ha ligget i koma i seks dager, men da var talen hennes fortsatt ikke hørbar. Ifølge fransk politi skal jenta være i bedre form i dag.

– Jeg var så redd. Hva er det som skjer?

Dette var de første ordene til Zainab Al-Hilli som ble alvorlig skadd etter å ha blitt skutt i skulderen og påført «ekstremt voldsomme» slag mot hodet. Jentas mor, far og bestemor ble funnet skutt i en bil utenfor landsbyen Chevaline ved Annecy-sjøen forrige uke. Sjuåringen ble funnet hardt skadd på samme sted og har ligget i kunstig koma på et sykehus i Grenoble.

Hun har fortalt etterforskerne at hun «var redd» for det hun hadde sett.

Kan ikke avhøres ennå

Sjefsetterforsker Eric Maillaud sa tirsdag at Zainab fortstt trenger hvile før hun kan bli avhørt.

– Zainab har vært i koma og tatt smertestillende. Hun kan defor ikke bli avhørt ennå, sa Maillaud.

Han håper at hun kan komme med enkle beskrivelser som hvor mange gjerningsmennene var, om det var menn eller kvinner, fargene på klærne, og hvem som kan ha begått drapene.

– Vi håper hun kan komme med viktig informasjon, men avhøret vil gjennomføres på en ytterst forsiktig måte, sier Maillaud.

Det er streng sikkerhet rundt Grenoble universitetssykehus hvor jenta ligger. Politimenn vokter sykesenga hennes.

Teorier om hvordan hun overlevde

En teori politiet har om hvordan jenta kunne overlevd den brutale masskren er at gjerningsmannen kan ha gått tom for kuler. Jentas hukommelse ser ikke ut til å ha blitt svekket og etterforskere er sikre på at hun vil komme til å hjelpe dem videre i etterforskningen.

Det var en fransk radiokanal som først meldte jentas første ord. Jentas tante Fadwa Al-Saffar satt ved sengen hennes da hun våknet.

Sjuåringens foreldre og bestemor ble funnet skutt og drept, og en fjerde person, en lokal syklist, ble funnet drept like ved. Politiet tror syklisten var et tilfeldig offer.

Ifølge Daily Mail er det tanten som nå skal ha omsorgen for sjuåringen og hennes fire år gamle søster Zeena. Hun ble først funnet etter åtte timer, liggende inne i bilen under sin døde mor. Fireåringen kom heldigvis uskadd fra det. Fireåringen dro mandag til Storbritannia hvor familen var bosatt.

– Jakter minst to drapsmenn

Britiske aviser har de siste dagene lagt frem flere teorier på hvem som kan ha stått bak drapet på familien og syklisten.

– Fransk politi jakter på minst to drapsmenn som skjøt ned den britiske familien, skriver London-avisen Sunday Times.

Avisen tilføyer at drapene som skjedde sist onsdag, hadde et «militært preg». Ifølge avisen Mail on Sunday hadde familiefaren Saad Al-Hilli arbeidet med et topphemmelig teknologisk program knyttet til romfart.

– Dette kan ha gjort ham til et mål for profesjonelle drapsmenn, antydet avisen.

Selskapet Surrey Satellite Technology Ltd bekreftet fredag kveld at familiefaren som ble drept i Frankrike var engasjert av dem. Al-Hilli hadde jobbet for selskapet siden 2010 som ingeniør.

SISTE NYTT

Siste nytt