NRK Meny
Normal

Sjuåring overlevde 18 dager i jungelen

En sju år gammel jente som forsvant i jungelen i Colombia for snart tre uker siden, er funnet i live.

En sju år gammel jente som forsvant i jungelen i Colombia for snart tre uker siden, er funnet i live.

VIDEO: Sjuåringen ble ble hentet i helikopter, og gjenforent med foreldrene sine på vei til sykehuset. (Foto: RCN/Reuters)

Jessica Patricia Arias kom bort fra foreldrene sine da de samlet kokosnøtter i nasjonalparken Tayrona nord i Colombia, melder Reuters.

Flere hundre personer ble satt inn i søket etter jenta, uten hell. Hun ble til slutt funnet i en forlatt hytte etter at politiet fikk et anonymt tips.

Den lokale embetsmannen Albeis Fuentes opplyser at jenta led av moderat underernæring og dehydrering, og at føttene hennes bar preg av å ha gått langt.

– Tilstanden er stabil. Hun har en del kutt på føttene, som trolig stammer fra de store avstandene hun har gått på disse stiene, sier Fuentes.

Elena Cortes

Jentas mor, Elena Cortes, fikk datteren tilbake etter 18 dager.

Foto: RCN/Reuters

Sjuåringen ble hentet i helikopter, og gjenforent med foreldrene sine på vei til sykehuset.

– Selveste Gud hjalp henne med å overleve i så mange dager. Det er 18 dager siden hun forsvant, og hun dukket opp igjen på den 18. dagen. Takk Gud og politiet, sier Jessicas mor, Elena Cortes.

Politiet har innledet etterforskning for å finne ut hvordan sjuåringen overlevde, og hvem som tipset politiet om hvor hun befant seg.

– Det kom en anonym telefon til familien og politistasjonen. Politiet fant jenta i dårlig forfatning i en forlatt hytte, sier den lokale politisjefen Sandra Vallejos.

Laster kart, vennligst vent...
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt