NRK Meny
Normal

– Det er et tragisk familiedrama

En gutt på sju år døde søndag etter å ha blitt stukket med kniv, ifølge svensk politi. En mannlig slektning av gutten er pågrepet og mistenkt for drap.

Sju år gammel gutt drept i Umeå

Politiet er på plass etter at en gutt på sju år døde søndag etter å ha blitt stukket med kniv i en leilighet i Tomtebo i Umeå i Sverige.

Foto: Mikael Lundgren / SCANPIX

Politiet ble varslet om hendelsen klokka 07.54 søndag morgen. Politipatruljen kom til stedet etter å ha blitt ringt av naboer, hvor de fant den sju år gamle gutten svært hardt såret.

Det var to personer i leiligheten sammen med gutten De to ble pågrepet av politiet umiddelbart.

Ved 19-tiden søndag ble kvinnen sluppet fri, og ifølge politiet er hun ikke lenger mistenkt for drap. Mannen framstilles for varetekt mandag.

Døde av skadene

I leiligheten i Tomtebo i Umeå befant det seg to andre personer. De ble pågrepet mistenkt for forsøk på drap, mens den knivsårede gutten ble fraktet til Norrlands universitetssjukhus.

– Ambulansepersonell på stedet forsøkte å redde guttens liv, men da han kom til sykehuset døde han av skadene, sier Dan Andersson, vakthavende befal i Västerbotten politidistrikt til NRK.

Andersson forteller NRK at personene i leiligheten var i familie med gutten, men at han ikke vil opplyse noe nærmere hvilken relasjon det er snakk om.

– Det er et tragisk familiedrama, sier Andersson.

– Anklaget for mord

De to er pågrepet og avhørt. Foreløpig vet ikke politiet om det finnes flere som er innblandet.

– En offentlig forsvarer er utnevnt og på vei hit for å delta i avhørene som skal skje i løpet av kvelden. Jeg vil ikke gi flere detaljer om de pågrepne, men påtalemyndigheten er kontaktet. Anklager vil deretter bestemme om de skal framstilles for varetekt.

Utover kvelden vil politiet fortsette etterforskningen med avhør av naboer og flere avhør av de to pågrepne. Det vil også bli gjort en rettsmedisinsk undersøkelse av gutten.

– De to pågrepne er anklaget for mord, men jeg vet ikke hvordan de stiller seg til denne anklagen, sier Andersson.

De to skal ikke være tidligere kjenninger av politiet.

Våknet av bråk

Naboer forteller at de ble vekket av bråk utenfor drapsleiligheten.

– Det var folk som skrek og ropte på hverandre. Vi våknet av bråket. Det bruker å være et stille nabolag, forteller en nær nabo til Aftonbladet.se.

En annen nabo forteller at hun flere ganger har vært i kontakt med guttens familie.

– Familien var helt normal, og jeg brukte å slå av en prat med dem, sier den kvinnelige naboen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt