Hopp til innhold

Sju tekstilarbeidere omkom i brann

Minst sju kvinner mistet livet i en brann i en tekstilfabrikk i hovedstaden Dhaka lørdag. – De fleste av dem ble trampet i hjel da de prøvde å flykte fra ilden, sier redningslederen.

Bangladesh Brann

En brannmann instruerte frivillige som hjalp til med å slukke brannen.

Foto: A.M. Ahad / Ap

Brann Dhaka

En kvinne sørger ved sin døde søster som omkom i brannen.

Foto: MUNIR UZ ZAMAN / Afp

For to måneder siden omkom 111 mennesker i en lignende brann og det ble satt et kraftig søkelys på sikkerheten i landets mange tekstilfabrikker.

Det tok brannfolkene over to timer å få slukket dagens brann.

– Mange av de ansatte var gått ut for å spise lunsj, ellers ville trolig tapstallene vært langt høyere, sa redningsleder Mahbubur Rahman til AFP.

Lokalt politi opplyste at alle de døde var kvinnelige ansatte og at flere av dem trolig var blitt kvalt av den kraftige røyken. Minst fem arbeidere ble stygt skadd i brannen.

Ikke uvanlig i Bangladesh

Bangladesh er verdens nest største tekstilprodusent og branner er ikke uvanlig i landets over 4500 tekstilfabrikker. Denne industrien sørger for rundt 80 prosent av landets inntekter, melder AFP.

Mange av de kjente europeiske klesmerkene får plaggene sine sydd på tekstilfabrikker i Bangladesh, fordi arbeidskraften er langt billigere her.

Siden 2006 har flere enn 700 mennesker mistet livet i slike branner. Politiet etterforsker dagens brann i Dhaka.

Etter dødsbrannen i november ble tre personer arrestert, mistenkt for å ha låst dørene i fabrikken. Brannen førte til at over 1000 fabrikkarbeidere i landet demonstrerte for at de ansvarlige skulle tas.

Brann Dhaka

Brannen førte til en kraftig røykutvikling.

Foto: MUNIR UZ ZAMAN / Afp

SISTE NYTT

Siste nytt