NRK Meny
Normal

Sju politimenn drept i Mexico

Bevæpnede menn angrep to politibiler i et travelt veikryss i byen Juarez i Mexico fredag. Sju politimenn og en 17-åring ble drept.

Ifølge myndighetene var den 17 år gamle gutten bare en tilfeldig forbipasserende som var på feil sted til feil tid, melder nyhetsbyrået AP.

Politibetjentene skal ha stoppet for å snakke med en gateselger som gjorde tegn til at han trengte hjelp, da de bevæpnede mennene begynte å skyte på dem bak politibilene. Deretter skal de ha flyktet i tre biler.

Ingen er arrestert

Etterforskerne forteller at de ikke vet hvorfor politibetjentene ble skutt, men de tror ikke det var på på grunn av nylige arrestasjoner.

Politiet skal ha funnet to av de tre bilene som skal ha blitt brukt i flukten, men ingen har foreløpig blitt arrestert i saken.

Talsmann for myndighetene Enrique Torres Valadez forteller at seks av politimennene var ansatt i det nasjonale politiet.

Les også: 23 drept i gjengbråk i fengsel

En av verdens farligste byer

Den siste drepte, en kvinne, var ansatt i lokalpolitiet. To av kvinnens kollegaer ble også skutt, tilstanden deres er alvorlig.

Byen Juarez, som ligger tvers over grensen for El Paso i den amerikanske delstaten Texas, er en av verdens farligste byer.

5000 mennesker er drept i en to år lang krig mellom to narkotikakartell i Juarez.

I mars 2008 førte et fengselsslagsmål i byen til at 20 mennesker mistet livet.

Les også: Kreativ menneskesmugling

Narkotikakrigen dreper mange

Den brutale narkotikakrigen i Mexico har kostet mer enn 17.000 mennesker livet siden 2006.

Meksikanske narkokarteller smugler årlig narkotika verdt 40 milliarder dollar til USA, som er verdens største marked for narkotiske stoffer.

USA frykter at volden i økende grad smitter over på amerikanske grensebyer.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt