NRK Meny
Normal

Skrev sine siste ord da hun trodde hun skulle dø i stormen

Den kraftige snøstormen som har herjet den amerikanske nordøstkysten, er nå på vei mot Canada. Sju personer i USA er omkommet i uværet, men Priscilla Arena ble reddet i siste liten.

Priscilla Arena

Priscilla Arena trodde hun skulle dø da snøen fanget henne i bilen hennes. Her leser hun brevet hun skrev som et siste ord til sine nærmeste pårørende.

Foto: Kathy Kmonicek / Ap

Sju personer omkom i uværet som har herjet de nordøstlige delene av USA de siste dagene. Bilkjøring var i flere tilfeller en årsak til dødsfallene. En av dem som selv trodde hun skulle miste livet, var tobarnsmoren Priscilla Larson.

Priscilla ble overrasket av snøen mens hun kjørte i Farmingville, New York, lørdag. Innestengt i bilen begynte hun etter hvert å miste håpet om å bli reddet.

Hun tok fram et ark, og begynte å skrive det hun antok var sine siste ord til ektemannen og barna på 5 og 9 år.

– Husk hva mamma lærte deg. Aldri si at du hater noen du elsker, var blant rådene hun skriblet ned til barna før hun ble reddet.

Artikkelen fortsetter.

Snøstorm USA

En kvinne graver ut bilen sin i Portland, Maine.

Foto: Robert F. Bukaty / Ap

Forsinkelser

650.000 husstander og forretninger ble strømløse som følge av stormen, som har fått det noe underlige navnet «Nemo». Stormen besto av snøfall på nærmere én meter i kombinasjon med vind på opptil storms styrke i kastene.

Sett med norske øyne høres dette kanskje ikke særlig fryktinngytende ut, men flere amerikanske medier har laget ordspill på at stormen Nemo ikke var vanskelig å finne.

De tre flyplassene i New York-området, John F. Kennedy, LaGuardia og Newark, åpnet igjen lørdag kveld etter å ha vært stengt siden fredag. Det var imidlertid forsinkelser på alle flyplassene.

Ved Boston-flyplassen Logan var snøstormen så kraftig at det ble gitt opp å brøyte rullebanen i flere timer natt til lørdag. Flyplassen vil være i full drift søndag morgen, opplyser myndighetene.

– Må få strømmen tilbake

Toglinjen som forbinder New York og Boston vil ikke åpne før søndag.

I delstaten Massachusetts, som ble begravet av over en halv meter snø fredag, ble et kjøreforbud hevet lørdag kveld.

– Vi har mye snø å bli kvitt, og det kommer til å ta sin tid. Hovedprioriteten er å nå å få strømmen tilbake, sier guvernøren i Massachusetts, Deval Patrick.

Artikkelen fortsetter.

Storm USA

Juan Tavares tar ikke sjansen på å sykle på sykkelen sin i Portland Maine, lørdag.

Foto: Robert F. Bukaty / Ap

– Hold dere unna veiene

Hans kollega i delstaten Connecticut, Dannel Malloy, hevet et lignende forbud, men oppfordret folk til å holde seg innendørs.

– Det er avgjørende at folk holder seg unna veiene, slik at brøytemannskapene kan få gjort jobben sin, sier Malloy.

New York by kom seg på sin side greit gjennom stormen. Med et snøfall på rundt 30 centimeter, var gatene ryddet lørdag morgen.

Dette til stor lettelse for mange av innbyggerne, som fortsatt har stormen «Sandy» fra fjoråret friskt i minne.

– Jeg var veldig heldig, og mistet ikke engang strømmen, sier Susan Kelly fra Bayville til nyhetsbyrået AP.

– Taket mitt fungerte fantastisk. Bortsett fra det å grave seg ut, var dette en fin storm. Og når det gjelder gravingen, fikk jeg to timer med trening, sier Kelly.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt