Sju flyplassarbeidere kan være fanget i et fryselager

Pårørende har blokkert en hovedvei i Karachi og krever at myndighetene frigir sju innestengte flyplassarbeidere fra et fryselager på flyplassen.

De omkomne etter angrepet på flyplassen i Karachi blir fraktet bort i kister.

SE VIDEO: Flere titalls mennesker møtte opp for å identifisere og frakte bort likene etter angrepet på flyplassen i Karachi.

Rundt 30 personer, inkludert ti mistenkte terrorister, ble drept i kampene som varte hele natten på flyplassen i Karachi i Pakistan.

Mandag kveld kommer det meldinger om at sju ansatte ved flyplassen, som søkte ly i et fryselager for å unnslippe blodbadet, fremdeles kan være fanget der. Det er foreløpig uavklart hvorvidt de sju er i live eller ikke.

Nyhetsbyrået AFP melder at pårørende mandag kveld har blokkert en hovedvei i Karachi og krever at myndighetene skal frigi de innestengte flyplassarbeiderne.

– Vi ser nærmere på dette nå, og har vært i kontakt med familiene på telefon, sier Abid Qaimkhani, en talsmann for luftfartsmyndighetene.

Gjenvant kontrollen mandag morgen

De første meldingene om skyting og granateksplosjoner ved flyplassen kom like etter klokken 21.00 søndag kveld.

Den pakistanske hæren, samt flere andre sikkerhetsstyrker, kom raskt til stedet og det var meldt om flere skuddvekslinger mellom terrorister og den pakistanske hæren.

Mandag morgen kom meldingene om at sikkerhetsstyrkene har gjenvunnet kontroll over flyplassen. Noen timer senere fant begravelsene til de drepte sted.

Familie, venner og medsoldater tok i dag farvel med soldaten Dil Murad som ble drept i angrepet på flyplassen i Karachi.

SE VIDEO: Familie, venner og medsoldater tok i dag farvel med soldaten Dil Murad Ali som ble drept i angrepet på flyplassen i Karachi.

En siste bønn for den drepte soldaten

Minst 13 av de drepte på Junnah International Airport er fra sikkerhetsstyrkene. En av dem er soldaten Dil Murad Ali fra en paramilitær styrke i landet. Familie, venner og medsoldater tok i dag et siste farvel med soldaten under begravelsesbønnen i Karachi.

I videoen fra begravelsen kan man se at ledende tjenestemenn og soldater i den pakistanske hæren stod klar i første rekke og ba en siste bønn for avdøde.

26 personer ble såret i angrepet, og tilstanden er kritisk for fem av disse. Generalmajor Rizwan Akhtar i den paramilitære styrken i Pakistan opplyser at terroristene hadde på seg såkalte bombevester da de kom til flyplassen i to grupper. Angriperne satte fyr på terminalen som brukes til frakt.

I en annen video blir likene av de drepte fraktet bort i kister fra flyplassen til et sykehus i Karachi. Flere titalls mennesker møtte opp på flyplassen for å identifisere og frakte bort de forkullede likene.

Hevnangrep fra Taliban

Taliban påtar seg ansvaret for angrepet på flyplassen i Karachi i Pakistan, opplyser en talsperson for opprørerne. Den pakistanske fløyen av Taliban sier at angrepet var hevn for lederen Hakimullah Mehsud, som ble drept i et amerikansk droneangrep i november i fjor.

– Vi gjennomførte angrepet på flyplassen i Karachi for å hevne Hakimullah Mehsuds død, sier talsperson Shahidullah Shahid. Han sier at pakistanske myndigheters tilbud om fredssamtaler kun er et krigsverktøy.

Ifølge de paramilitære styrkene var det var en gruppe utlendinger, blant annet etniske usbekere, som angrep lufthavnen.

– Tre militante sprengte seg selv i lufta da de ble omringet av soldater og sju ble drept av sikkerhetsstyrker, sier Akhtar.

Flyplassen i Karachi

Røyk stiger opp fra en brann på flyplassen Jinnah International i Karachi.

Foto: Athar Hussain / Reuters/NTB Scanpix

Gjenopptok aksjonen

Tidlig mandag morgen kom det meldinger om at skytingen fortsatte, og at aksjonen på flyplassen var gjenopptatt. Angriperne var da tatt av dage, men to grupper sikkerhetsstyrker skjøt mot hverandre i panikk.

– Soldatene trodde en av flyplassens sikkerhetspersonell var en angriper, og løsnet skudd mot vedkommende, opplyser Akhtar. En person ble skadd som følge av misforståelsen.

Erna Solberg fordømmer angrepet

Alle flyginger til inn- og utland ble innstilt da en av terminalene ble angrepet av ti personer natt til mandag. En talsperson for luftmyndighetene sier at flygingene vil bli gjenopptatt midt på dagen mandag. Sikkerheten ved to andre flyplasser, blant annet i hovedstaden Islamabad, ble styrket som følge av angrepet i Karachi.

Statsminister Erna Solberg (H) fordømmer terrorangrepene som kostet mange menneskeliv i Pakistan i helgen.

– Jeg er bekymret for sikkerhetssituasjonen. Mine tanker går til de mange som rammes, skriver statsministeren på Twitter mandag kveld.

Karachi, som er Pakistans største by, opplever jevnlig terrorhandlinger satt i verk av den pakistanske fløyen av Taliban og av andre ytterliggående grupperinger. Taliban har drept over 40.000 personer i Pakistan siden 2003.

Militæret i Karachi

Militærpersonell og sikkerhetsstyrker omringet flyplassen i Karachi etter at væpnede menn søndag gikk til angrep med automatvåpen og granater.

Foto: ASIF HASSAN / Afp

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt