Sju FN-soldater drept i Darfur

Soldater fra FNs fredsbevarende styrker er blitt drept i et bakholdsangrep i Darfur-regionen av Sudan. Det er det største tapet styrkene har lidd i løpet av den fem år lange operasjonen.

UNAMID

Det er soldater fra UNAMID-styrken i Darfur som er blitt drept. Soldatene på bildet tilhører UNAMID, men bildet er tatt tidligere.

Foto: Reuters/NTB Scanpix

– Sju soldater er drept og 17 har blitt skadd, sier talsmann Christopher Cycmanick for United Nations Mission in Darfur (UNAMID) ifølge AFP.

Ifølge AP skal soldatene ha blitt utsatt for et bakholdsangrep, der uidentifiserte personer gikk til angrep med skytevåpen og det som kan ha vært granater.

Gruppen som ble angrepet besto av både FN-soldater og politifolk. To av de skadde var kvinner som var ansatt som rådgivere i politiet.

Skjedde ved basen

Ingen kjente grupperinger har hittil tatt ansvar for angrepet.

Angrepet skal ha skjedd like ved de fredsbevarende styrkenes base ved Manawashi, nær hovedstaden Nyala.

Soldatene skal ha vært ute på patrulje, og var på vei tilbake til basen da angrepet skjedde.

UNAMID, som er en FN-operasjon, utsendt fra Den afrikanske union (AU), har frigitt få detaljer om angrepet som skjedde nord for Nyala i Sør-Darfur, skriver NTB.

Størst tap hittil

Tapet av syv liv skal være det største siden initiativet ble igangsatt.

Angrepet skjedde omkring 25 kilometer vest for en annen av UNAMIDs baser, i Khar Abeche.

– Patruljen var på vei fra den ene basen til den andre, sier Cycmanick.

UNAMID har ikke klargjort hvilke nasjonaliteter de drepte soldatene hadde. Området kontrolleres av styrker fra Tanzania.

Beskytter sivile

Sudans vestlige region Darfur har vært preget av voldeligheter siden 2003, da opprørere gikk til væpnet angrep mot den sentrale regjeringen i Khartoum.

Mer enn 300 000 mennesker har siden blitt drept som følge av konflikten. FN-styrkene har vært på plass siden begynnelsen av 2008.

UNAMID ble etablert for å beskytte sivile og bidra med sikkerhet til de som jobber med humantitært arbeid. Styrken har et mannskap på rundt 16 500 i tillegg til omtrent 5000 internasjonale politifolk.

SISTE NYTT

Siste nytt