NRK Meny
Normal

Sju drept i skyting i California

En mann drepte seks mennesker før han endte sitt liv i en kollidert bil i Santa Barbara i California, sent fredag kveld lokal tid. Minst sju er skadd.

En mann drepte seks mennesker før han endte sitt liv i en kollidert bil i Santa Barbara i California, sent fredag kveld lokal tid. Minst sju er skadd.

Jeg trodde det var en softgun, så jeg ropte "hei, hva skjer". Da jeg snudde meg og gikk begynte han å skyte, forteller et dypt rystet øyevitne. Massedrapene fant sted å Isla Vista i California fredag kveld lokal tid.

Gjerningsmannen kjørte en svart BMW og skjøt mot fotgjengere på sin ferd gjennom byen Isla Vista, som ligger i nærheten av universitetsområdet til University of California, Santa Barbara.

Politiet har identifisert ni ulike åsteder i forbindelse med massedrapet. Sheriffen i Santa Barbara beskriver situasjonen i området som «kaotisk». Det er ikke klart om gjerningsmannen døde etter å ha blitt skutt av politiet, eller om han skjøt seg selv.

Myndighetene mener gjerningsmannen agerte på egenhånd og etterforsker en trusselvideo som skal ha blitt lagt ut på internett før angrepet.

– Politiet undersøker både skriftlig materiale og videoen og det er ting som tyder på at det hele var planlagt, sier sheriff Bill Brown.

Artikkelen fortsetter under tweeten.

Laster Twitter-innhold

Skjøt flere steder

Gjerningsmannen ble passet opp av politiet to ganger. Begge gangene ble det utvekslet skudd, men han kom seg unna begge gangene. Til slutt stanset ferden inn i en parkert bil. Da politiet kom fram fant de ham død med skuddskader i hodet.

Et øyenvitne forteller til TV-stasjonen KEYT-TV at det var som en skyteepisode fra Det ville vesten.

– Typer i BMW. Kanskje de ville bevise at de var tøffe, sa øyenvitnet Michael Vitak til KEYT.

Universitetsavisen The Daily Nexus skriver at bilen også kjørte ned flere fotgjengere.

Politiet har funnet et våpen i bilen. De opplyser at de har identifisert mannen, men at de ikke vil gå ut offentlig med opplysningene ennå.

Ifølge sheriff Brown var den avdøde gjerningsmannen alvorlig psykisk syk.

Laster kart, vennligst vent...
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt